go up

Trener/lederkonferansen 2024

Dato: 30. august. – 1. september

Sted: Thon Hotel Arena, Lillestrøm


Trener/lederkonferansen markerer starten på en ny sesong for NSFs klubber og skal gi deltakerne en ekstra «boost» inn i sesongstart. Trener/lederkonferansen er for ALLE klubber, uavhengig av ambisjonsnivå og størrelse. I tillegg til fellesforedrag har vi Trenerkonferansen for svømming, stup, artistisk svømming, og Lederkonferansen (uavhengig av gren).

Konferansen er en arena for motivasjon, inspirasjon, læring og erfaringsutveksling, og du møter klubber fra hele landet.

Foto: Per Eide

Foredrag og foredragsholdere

Detaljert program finner du som vedlegg nederst på siden.


SVEIN HARALD RØINE (Felles):

Røine blir omtalt som en pionér i å inspirere til handling og endring, og er kjent som «Mr. Modig. Han ble kåret til «Årets taler 2022», og lever av å holde foredrag. Mot og det å inspirere til å være modig er hans hovedtema. Han har lederbakgrunn fra Nidar, Gilde og vinimportøren Altia Corporation. Han har stått i frontlinjen for store organisasjonsendringer. Under hans ledelse ble Nidar utnevnt til årets leverandør flere ganger. Han har omfattende kompetanse om hva som skal til for å bygge en inspirerende og modig kultur, og om hvordan bli en modig leder og en modig kollega. Hans personlige og engasjerende fortellerstil får følelsene i salen i gang – både de såre og de lattervekkende. Vi gleder oss til et viktig foredrag med mye energi og humor!

 

ULRIKA SANDMARK (Felles):

Sandmark har lenge vært aktiv i den svenske svømmeforbundet, Hun er tidligere landslagssvømmer med flere gull fra SM på 800m og 1500m, og har en 10. plass fra EM. Hun har hatt suksess som landslagssjef for svømming, og nå jobber hun som sportssjef. Trenerkarrieren startet i Spårvägen før hun gikk videre til Väsby svømmeklubb i 1996 hvor hun ble hovedtrener. Parallelt med jobben i Väsby, var hun i noen år trener for juniorlandslaget. Fra 2003 til 2006 var hun landslagssjef for juniorlandslaget, og fra 2008–2009 trener på seniorlandslaget. I 2012 jobbet hun som lagleder for OL-laget. Vi gleder oss til å høre om Sandmarks erfaringer fra en lang tid i idretten som trener og leder.

 

ANDERS JACOBSEN (Felles):

Anders Jacobsen er tidligere fotballspiller på Vålerenga, Start, Lillestrøm, Skeid, Sheffield United, Stoke og Notts County, og tidligere trener for Skeid og Strømsgodset. For noen år siden ble han barnefotballtrener, noe som førte til mye læring og refleksjon rundt barne- og ungdomsidretten. Skal for eksempel alle med, eller skal man prioritere de beste? Dette førte til bokskriving, kronikker og mange foredrag i idretten for trenere og ledere hvor han deler alt han har lært og sine perspektiver på barne- og ungdomsidretten. Målet er hele tiden å ta vare på både barn og idretten.

 

MONICA KLUNGLAND TORSTVEIT (Felles):

Torstveit er professor i idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder. I tillegg er hun fagansvarlig for enheten «Idrettsernæring og restitusjon» i Olympiatoppen Sør. Hennes vitenskapelige arbeid og undervisningskompetanse sentrerer seg rundt trening, helse og idrettslig prestasjon. Et av hennes spesialområder er knyttet til sammenhengen mellom lav energitilgjengelighet og utøveres helse og prestasjon, også kalt REDs.

 

PETTER LØVBERG (Ledere og svømmetrenere):

Løvberg har vært landslagssjef for svømming helt siden 2001. Han har ledet den mest framgangsrike gullalderen for Norge i bassenget. I sitt foredrag vil han dele egne tanker og erfaringer fra 23 år som langslagssjef, blant annet trenings- og prestasjonskultur gjennom seks Olympiske Leker, om oppturer og nedturer, og hva han tenker om veien videre for norsk svømming.

 

STINA KAJSA COLLEOU (Felles):

Colleou er tidligere landslagssvømmer og har deltatt i flere internasjonale mesterskap. Hun har blant annet semifinale (individuelt) og finale (stafett) fra EM, er Nordisk mester, Norges mester 12 ganger og har den norske rekorden på 200m bryst på kortbane. Ved siden av toppidretten, har hun også hatt fokus på utdanning. Hun har fem år fra University of Utah (Bachelor i Psykologi og Sosiologi. Minor i Business Adm), hvor hun også konkurrerte. Hun har også mastergrad i psykologi fra Universitetet i Oslo med fokus på relasjoner og hva som driver oss i arbeidslivet. I dag er hun Sportslig Leder i Fredrikstad Turnforening, hvor hun er engasjert i flere prosjekter. Colleou har fortsatt et STORT hjerte for svømming. Hun er fortsatt på bassengkanten, nå som trener for Wang Toppidrett og Wang Ung i Fredrikstad. Hun skal dele av sine erfaringer etter et langt toppidrettsliv, blant annet tanker om trening av kvinnelige utøvere, om utdanning og overgang til «det sivile liv», om hva hun har tatt med seg inn i sin rolle i dag, om muligheter for norsk svømming, og kanskje hun har noen råd til oss i salen?

 

PER TØIEN (Lederkonferansen):

Tøien er seniorrådgiver i idrettspolitikk i Norges Idrettsforbund. Han har en svært solid og bred idrettsfaglig kompetanse. Han er tidligere basketballspiller, klubbtrener, landslagstrener, vikartrener landslag i Zimbabwe, utdanningskonsulent i NBBF, sportsjournalist, og daglig leder for idrettsprosjekt i Zambia og Zimbabwe. Han har jobbet i NIF siden 1994, og har tidligere vært breddeidrettssjef, kommunikasjonssjef, og leder kommunikasjon og samfunnsutvikling. I hans foredrag skal han dele sine tanker om hvordan han ser for seg fremtiden til norsk idrett.

 

EVA SVENSSON (Artistisk svømming):

Svensson er landslagstrener og leder for atistisk svømming i det svenske svømmeforbundet. Hun kommer til å snakke om coaching, motivasjon, energi og å ivareta utøvere i artistisk svømming. Foredraget passer for ALLE som driver med artistisk svømming i Norge. Svensson er utrolig kunnskapsrik og av henne kan alle lære noe, uavhengig av nivå.

 

JOAKIM NYSTRÖM (Stuptrenere):

Nyström er hovedtrener for stup i Västerås gymnastik förening – Sveriges første klubb som har stup som en del av en turnklubb. Prosjektet ble startet for noen år siden og har hatt stor suksess. Hans foredrag vil handle om hvordan akrobatiske idretter kan samarbeide.

 

ESPEN BERGSLIEN (Stuptrenere):

Bergslien er godt kjent i stupmiljøet i Norge. Han er landslagstrener, jobber med klubb- og aktivitetsutvikling innen stup i NSF og er trener i Bergen Stupeklubb. Han har blitt kåret til årets stuptrener på NSFs prisutdeling de tre siste årene. Som stuper deltok han i Europa- og verdensmesterskap siden 13-års alderen, og ble Norgesmester hele 11 ganger . Programmet for stuptrenerne vil passe for både topp og bredde, og de mest engasjerte vil få mulighet til å diskutere tema rundt landslag og veien videre.

 

HENRIK AASVESTAD (Trenere):

Aasvestad er seniorrådgiver for etisk og trygg idrett i Norges Idrettsforbund (NIF) hvor han blant gir råd i varslingssaker og jobber forebyggende for at idretten skal være et trygt sted for alle. Han har holdt på med idrett hele livet både som topp- og breddeutøver, og er nå også barnetrener i egen klubb. Tidligere jobbet han i Redd Barna med å utvikle og implementere kurset «Trygg på trening» i samarbeid med NIF og flere særforbund, blant andre NSF. Hans foredrag skal handle om utfordringene trenere kan møte på i hverdagen. Han skal gi råd og dele noen dilemmaer om temaer som omhandler blant annet garderobekultur, sosiale medier og hvilke retningslinjer og verktøy som finnes i idretten.

 

MARIANNE SMITH MAGELIE (Lederkonferansen):

Smith Magelie har lenge vært leder i næringslivet. Hun har vært i reiselivet i mange år, (bla i SAS og Bennett Reisebyrå) og flere store advokatkontor, bla i Føyen Torkildsen hvor hun ga seg for fem år siden. Hun har alltid vært med i styrer og utvalg, både i næringsliv og idrett, blant annet som styremedlem og visepresident i Norges Golfforbund. Hun har også vært styreleder i Drøbak Frogn Idrettslag og var med og etablerte flerbruksarena i samarbeid med golf, ski og kommune. Hun har alltid hatt et stort hjerte for de som har falt utenfor, og har bistått de som «ikke engang sitter ved enden av bordet». I 2021 startet hun stiftelsen «Et slag av gangen» som bruker golfbanen som arena for å få mennesker som har falt utenfor samfunnet tilbake på rett kjøl. Stiftelsen har 3 prioriterte oppgaver: 1) Jobbe med nettverk for utvidelse av samarbeidspartnere for deltagelse, 2) Politisk for påvirkning og økt forståelse for golf som virkemiddel og golf som en fantastisk helsebringende aktivitet, og 3) Få til et spleiselag mellom idretten (golfklubbene), det offentlige og næringslivet. Hennes verdier er: åpen, ærlig og inkluderende, og hun står oppreist og er tydelig i kommunikasjonen for rettferdighet og verdien av samfunnsansvar. Hun skal inspirere oss til og fortelle oss hvorfor det er så viktig å vise frem samfunnsbidraget.

 

TIRIL FREDRIKKE RIST JENSEN (Svømmetrenere):

Rist Jensen er hovedtrener i Bergens Svømme Club. Hun skal holde foredraget «Suksessfaktorer for hovedtreneren: Hvordan bli en god sjonglør.» Hun brenner for svømmesporten, særlig i arbeidet rettet mot utvikling av barn og unge. Foredraget skal handle om hvordan løse «den uendelige» listen av oppgaver og forventninger som stilles til en hovedtrener; blant annet samspillet mellom bredde og topp i klubben, kommunikasjon og oppfølging av trenerteamet, utøvergrupper, styret og foreldre. Tidligere var hun hovedtrener i Sandnes SLK, og hadde før dette hovedtrener-oppgaver i Fyresdal SK. Hun er også engasjert i prosjektgruppen til NSF: «Trenernettverk for kvinner», som representant for region Vest. Hun er utdannet spesialpedagog med master i Literacy Education, og har Trener 3-utdanning gjennom NSF.

HENNING SKARE PRYDE (Svømmetrenere):

Pryde er elitetrener Stavanger Svømmeklubb. Han skal holde foredraget «Å balansere utøverens totalbelastning», som skal handle om å hjelpe utøverne til å sortere de ulike belastningsområdene som f.eks trening, skole, jobb m.m. Hvordan jobber han for å fange opp belastningsrisiko hos utøverne, og hva kreves av treneren for å hjelpe utøverne med å balansere dette? Prydes trenerkarriere startet i Stavanger, og han fikk fulltidsjobb som trener da han flyttet til Bergen i forbindelse med idrettsstudier. De ti siste årene har han jobbet som gruppetrener, hovedtrener og elitetrener på ulike nivå i Vestkantsvømmerne, Bergen Vest SK og Stavanger SK, samt vært ansvarlig for Regionslag Vest. Han har jobbet med utøvere på ulike nivå, med ulik bakgrunn, målsetting og forutsetning. Han brenner for personlig utvikling, individuelt tilpasset trening og belastning, samt strukturert, planlagt utvikling med langsiktig belønning.

MICHAEL ROSS HEMMINGHYTH (Svømmetrenere):

Hemminghyth er hovedtrener i Lørenskog-Rælingen Kappsvømmingsklubb. Hans foredrag heter «Å inspirere utøverne» og handler om inspirerende lederskap i trenerrollen. Her skal vi høre hvordan han arbeider for å inspirere utøverne i den daglige treningen og over tid, og hva er det som inspirerer ham til å inspirere andre? Hemminghyth har vært trener i snart 15 år på fulltid. Han har vært 18 år i SK Speed, både som utøver, hovedtrener og avsluttet som fungerende elitetrener. Han har vært 6 år i OI Svømming, blant annet som hovedtrener, og hovedtrener i LRK i 6 år. Siden 2023 har han vært trener for Wang Romerike. Av meritter har han blant annet kvalifisert 8 og 2 utøvere til junior- og seniorlandslag, EM jr.-deltakelse 3 år på rad (2 utøvere), 1 norsk jr.- rekord (200 rygg jr.-rekord, forbedret 2 ganger), 6 nordiske jr.-medaljer og 2 Nordisk ungdomsmedaljer. Av utdanning har han blant annet en bachelor fra college i USA i Nutrition and Dietetics (major) og i Athletic Training (minor), og han har påbegynt Trener 3-utdanning.

 

TERRIE MILLER, DYLAN SALEH OG JOACIM LILLEÅSEN (Svømmetrenere):

Leder av fagavdelingen i NSF, Tore de Faveri, skal lede en «leirbålprat» med tre trenere om trening av ungdom. Rundt «leirbålet» sitter sportsjef og trener i Kolbotn IL, Terrie Miller, hovedtrener i Bærumsvømmerne, Dylan Saleh, og elitetrener i Lambertseter SK, Joacim Lilleåsen. Vi skal blant annet innom temaene: hvordan vi kan øke deltakelsen og redusere frafallet, konkurransedeltakelse, hva betyr egentlig mestringsopplevelser, kan vi lære noe fra andre idretter, lagets betydning for enkeltutøveren og veien mot toppidrett, med mer.

På fredagen arrangerer vi ulike oppvarmingsseminar i forkant av offisiell, felles konferansestart.

  • Oppvarmingsseminarene koster kr. 700 og inkluderer lunsj fra kl. 13-14.

Kl. 12.00-13.00: Trenernettverk for kvinner (kan kombineres med trener-seminaret: «Hvordan unngå å havne i rutinefella?» etter lunsj)

Målgruppe: Alle kvinnelige trenere, uavhengig av nivå og ambisjoner (for alle grener)

I tradisjon tro får trenerne besøk av inspirerende trenere og ledere. I år kommer Ulrika Sandmark på besøk! Sandmark har lang fartstid i svensk svømming, både som utøver, landslagssjef og nå sportssjef i den svenske forbundet. Hun brenner for at idretten skal få flere kvinnelige trenere på høyere nivå. Sandmark skal fortelle om sin reise som trener og leder i idretten, dele av sine erfaringer, perspektiver på treneryrket, og gi tips og råd til kvinnelige trenere med ambisjoner.

 

Kl. 12.00-16.30: Kurs i bruk av KlubbAdmin

Målgruppe: Medlemsansvarlige, ansvarlige for økonomi/fakturering

Kurset gir innsikt i hvordan man kan benytte idrettens eget medlemssystem – KlubbAdmin – til medlemshåndtering og fakturering.

  • Gjennomgang av KlubbAdmins oppbygging
  • Demonstrasjon av funksjoner herunder oppdatering av medlemsregister og kommunikasjon med medlemmer gjennom systemet
  • Bruk av faktureringsmodul for utsendelse av faktura til medlemmer

OBS: Det er anbefalt å ta med egen pc/mobil-enhet til kurset.

Kurslærer: Jørn Skjærvik, fra Innlandet Idrettskrets.

 

Kl. 14.00-16.00: Hvordan unngå å havne i rutinefella?

Målgruppe: Barne- og ungdomstreneren (for alle grener)

Kurset er for trenere som vil lære mer om variasjon, lek og progresjon.

Dette er en praktisk økt som vil gjennomføres i sin helhet i basseng. I denne økten vil vi bli presentert for et stort sett med varierte øvelser som du kan ta med deg inn i planlegging av en vanlig opplærings- eller treningsøkt. Roar A. Olsen vil vise hvordan treneren kan individualisere øvelsene og på en effektiv måte og uten å bruke mye tid på å forklare. Han vil i tillegg komme litt inn på hvordan baning kan brukes til å gi korte, ikke-verbale tilbakemeldinger uten å” forstyrre” aktiviteten.

Ta med badetøy. Vi ønsker så mange som mulig med i vannet for best læringsutbytte – dessuten blir det garantert morsommere! Ta også gjerne med håndkle og en t-skjorte inn i hallen.

Vi tar felles buss fra hotellet kl. 1400 til Skjetten svømmehall, og buss tilbake med avgang kl. 1600. Vi er ferdig dusjet og på bassengkanten kl. 1425, og økten er ferdig kl. 1545.

Kurslærer: Roar A. Olsen, fra Fet Svømmeklubb. Han er også kurslærer i NSF for Vill i Vann og Trener 1 Open Water.


Ekstratilbud: (gratis):

Kl. 1615-1715: Informasjonsmøte svømmelandslaget (åpent for alle)

NSF informerer om svømmelandslag; aktivitetsplaner, regionslag, kvalifiseringskrav og mesterskap.

Landslagssjef Petter Løvberg vil holde presentasjonen.

OBS:

  • Frist for påmelding: 13. august
  • 18-års aldersgrense.
  • Konferansen er åpen for deltakere tilsluttet NSFs medlemsklubber/kretser.
  • Du må regne med å betale for det du har bestilt ved avlysning etter påmeldingsfrist.

Enkeltrom med helpensjon fredag-søndag        Kr       4 400
Dobbeltrom med helpensjon fredag-søndag     Kr       3 400
Trippelrom med helpensjon fredag-søndag       Kr       3 100
Dagpakke (inkl. lunsj) lørdag-søndag                   Kr       1 800
Middag fredag                                                         Kr          550
Middag lørdag                                                          Kr         700

 

Early bird: 300,- i rabatt ved påmelding før 1. juni.

 

Ungdom 18-25 år får 50% rabatt (gjelder ikke middag ved dagpakke)

OBS: Ved påmelding etter påmeldingsfrist faktureres 500 kr i tillegg.

 

Pris for oppvarmingsseminar fredag (inkl. lunsj):      Kr         700

 

Betaling for konferansen
Deltakelse må på forhånd være avklart med klubb/krets. Det sendes en samlefaktura til klubb/krets i etterkant av konferansen.

Tid/Sted:

Ankomst:

Det er enkel ankomst med tog fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Lillestrøm stasjon (400m gange fra togstasjonen)

Togturen tar 12 minutter.

Parkering:

Hotellet tilbyr parkering rundt hotellet og i hotellets garasje. Benytt parkeringsautomat eller appen ParkLink.

Lørdagens festmiddag og prisutdeling

NSFs årlige prisutdeling arrangeres i tradisjon tro under Trener/lederkonferansen på lørdag kved. Pakk gjerne med deg et pent antrekk! Her skal vi blant annet dele ut prisen Årets ildsjel. Alle konferansedeltakere er automatisk påmeldt (bortsett fra deltakere på dagpakke som ikke har krysset av for middag lørdag).

Spørsmål: 

Ingrid Lægreid

E-post: Ingrid@svomming.no

X