go up

Treningsprogrammer

Enten du skal holde formen ved like, eller komme i bedre form er svømming en veldig bra treningsform hvor du får trent hele kroppen samtidig. Formkurven stiger allerede etter noen ukers trening. Det kreves hverken svette eller blodsmak i munnen for å komme i form i vannet – bare regelmessig trening og litt svømmeferdighet. De muskel- og leddskader som kan forekomme i andre mosjonsidretter, ser vi nesten aldri blant de som trener i vann. Vannet gir støtte til kroppen, og ved variert svømming eller bevegelse i vannet får du trent opp de aller fleste muskelgruppene.

Sett deg mål
Det viktigste målet er din egen helse – å føle at trim og trening gir deg bedre utholdenhet, lettere pust og bedre humør. Noen har som mål å forbedre teknikken, og de bør søke mot klubb eller kurs som gir slik opplæring. Men for de fleste er det hyggelig med et synlig bevis på fremgangen, og da er nok trimmerkene det mest aktuelle. Svømmeforbundet har også kursmerker for de yngste og ferdighetsmerker for de virkelige ivrige.

Varier treningen
Som ved all annen trening er variasjon og avveksling bra. En kan variere i treningsformen, med svømming, løping, sykling, styrketrening eller andre aktiviteter du liker å drive med.

Som en hjelp til å komme i gang eller utvikle treningen, har vi laget program for ulike aktivitetsnivå i bassenget, samt program og tips til trening på land (styrke) og til streching. Dette finner du under menyene

X