go up

Antidoping

Antidoping er et prioritert område for Norges Svømmeforbund og vi ble i 2015 sertifisert som Rent Særforbund av Antidoping Norge. Du kan lese vår Handlingsplan for antidopingarbeid her.
Antidoping Norge (ADNO) er en stiftelse som er opprettet for å sikre at kontroll- og påtalevirksomheten for dopingsaker organiseres uavhengig av NIF og staten. Antidoping Norge skal bekjempe doping ved å fremme ærlig og dopingfri idrett.

Antidoping Norges hovedområder er planlegging og gjennomføring av nasjonale og internasjonale dopingkontroller, verdi-, informasjon- og forebyggende arbeid for å bekjempe doping, samt internasjonalt antidopingarbeid og forskningsvirksomhet på feltet.

Antidoping Norge gir gratis foredrag om dopinglista, dopingkontroll, fritak, kosttilskudd, utøverinformasjon og holdninger. Derfor samarbeider vi tett med ADNO om antidopingarbeidet i vårt særforbund.
Nedenfor finner du mer informasjon om viktige tiltak for utøvere og klubber, samt viktige linker og dokumenter.

AntiDopingNorge_symbol_primary_RGB3

Ren Utøver et et e-læringsprogram som gir elementær antidopingopplæring på en morsom og tilgjengelig måte.

E-læringsprogrammet er for alle idrettsutøvere, trenere, ledere og støtteapparat og vi anbefaler alle som er involvert i konkurranseidrett i en av disse rollene om å gjennomføre programmet.

Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet. Det tar ca. 30 minutter å gjennomføre alle modulene, men det er slett ikke nødvendig å ta alt på en gang. Programmet er et flott utgangspunkt for antidopingundervisning i for eksempel idrettslag eller på skoler.

Når du har fullført alle modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post.

Antidoping Norges e-læringsprogram Ren Utøver.

 

ren-utover

Rent Idrettslag -> Enkelt – Nyttig – Verdifullt!

Hva gjør idrettslaget for å skape sunne verdier blant barn og unge? Hvordan viser klubben sin holdning til doping? Og hva gjør dere hvis dere rammes av en dopingsak?Rent Idrettslag er et konsept forbeholdt organisasjonsledd som er en del av Norges idrettsforbund. For idrettslaget er det en enkel måte å sette fokus på verdiarbeid og antidoping. Norges Svømmeforbund oppfordrer alle våre medlemsklubber å bli Rent Idrettslag. Dere kan lese mer om hvordan klubben kan jobbe med dette på www.rentidrettslag.no.

 

 

rent-idrettslag

X