go upØrjan Cato Johnsen
11.10.1985
Bergensvømmerne

Oppdatering (ny 08/02/05)World Cup var utrolig artig å være med på. Sinnsykt gøy å se Roland Shoeman og Ryk Neethling svømme så sinnsykt fort. Det var god mat (særlig i Berlin), bra hoteller og god stemning i troppen.
Det var litt gøy å se at det var autografjegere på stevnene. Slikt ser man ikke i Norge.  Noe av det gøyeste jeg har vært med på som svømmer, selv om det var så-som-så med egne prestasjoner. Et lite sekund over pers på 200 fri. Er inne i en periode med mye trening og hadde programmer på 50 kilometer som kom itillegg til stevnene. Vi har prioritert meter den siste
tiden og hadde en bra leir på Beitostølen med Bergensvømmerne. Etter hvert har vi begynnt å legge mer trykk på treningene. Nå er det jo snart tid for en 2 ukers leir i Las Palmas og der er det vel lagt opp til enda mer trening.

 
Ørjan på samling med landslaget i Las Palmas

Litt om meg (ny 18/10/04)

Det er egentlig ganske tilfeldig at jeg begynte å svømme. Jeg meldte meg på et svømmestevne gjennom skolen. Grunnen til at jeg gjorde det var at jeg trodde stevnet var på en hverdag og at jeg fikk fri fra skolen hvis jeg deltok. Da jeg fant ut at stevnet var på en lørdag var det for sent å ombestemme seg. På selve stevnet var jeg i grunn mest opptatt av å leke i varmebasenget.
Etter at jeg hadde svømt fikk jeg vite at jeg hadde fått tredje plass.
Uten helt å vite hva det innebar fikk jeg så tibud om å begynne å svømme i BSC (som arrangerte stevnet), men siden jeg kjente en del som svømmte i BS-LK ville jeg heller begynne der.
I BS-LK trente jeg under blandt annet Thomas Sopp og Anders Dahl før jeg kom inn i Bergensvømmerne. I Bergensvømmerne trener jeg nå under Finn Zachariassen. Jeg trener svømming 9 ganger i uken samt 2 styrke og 2 alternative økter. Da jeg var yngre trente jeg både fotball, håndball og svømming. Håndball holdt jeg på med til jeg kom inn i Bergensvømmerne som 14 åring.
Jeg har faktisk vært kretsmester i både fotball og håndball, men aldri i svømming. Ironisk nok valgte jeg å sate videre på svømming.

Jeg går 4. året på Danielsen vgs. på idrettslinje sammen med mange fremtidige fotball stjerner, som Eirik “the goalmashine” Spord (for de som har hørt om han).

Jeg satser mest på friøvelsene, helst 200 og 400. Mitt mål for denne sesongen er å prøve å komme med til kortbane EM i desember og gjøre en god figur der. Etter Ørresund Cup, Thisted Cup og Lambertseter Open ser det ut som om jeg er i rute til Nordsjø hvor jeg håper å komme ned mot 1.49.00 på 200 fri.


 


Hilsen Ørjan


Ørjan Cato på klatretur med Bergensvømmerne.


 


 Ørjan mottar gullmedalje fra Petter Løvberg,
under junior NM i sarpsborg 


Ørjan var en del av det norske laget som tok bronse
på 4×100 medley under junior Nordisk i 2002.


Laget bestod av (f.v) Kristoffer Skjolden, Petter Solberg,
Alexander Dale Oen og Ørjan Cato Johnsen.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

X