go up

Stibergs rekorder kom på følgende øvelser:
– Senior- og juniorrekord på 50 rygg med tiden 28,42
– Senior- og juniorrekord på 100 rygg med tiden 1.02,03
– Juniorrekord på 50 butterfly i forsøkene med 27,80
– Juniorrekord på 50 butterfly i finalene med 27,50

Ingvild Snildal fra Asker svømte to ganger under den gamle rekorden på 100 butterfly. Først med 1.01,93 i forsøkene og deretter med 1.01,61 i finalen. I tillegg svømte hun på Askers lag som satt norsk juniorrekord på 4×100 fri med 3.56,33.
Ingvild reiser, i selskap med Stiberg og 13 andre svømmere, til EM kortbane i Finland neste uke.

Det ble også satt en juniorrekord for guttene. Maxim Christenesen fra Vågsbygd SLK gjorde en meget sterk 100 rygg og slo inn til ny juniorrekord med tiden 57,48.

Flest medaljer
Katharina Stiberg ble som sagt norsk mester på hele syv øvelser og med det mestvinnende blant jentene. Blant gutta tok Øystein Hetland fra Bærumsvømmerne fem gull og to sølv individuelt i tillegg til to gull og 1 sølv på stafett og var dermed meget sterkt delaktig i at Bærumsvømmerne for første gang ble beste klubb i et norsk mesterskap.

Beste klubb
Bærumsvømmerne vant nemlig klubbkampen med 119 poeng. tre poeng foran Bergenssvømmerne og ytterligere to poeng foran Hamar på tredje. Disse tre klubbene var også de tre beste på den siste øvelsen, 4×100 medley for gutter, og det hele ble faktisk avgjort der. Se hele listen her.

Beste utøver
På listen over de 20 beste resultatene finner vi hele syv jenter på de første plassene før beste gutt, Christian Aaserud fra Asker med sin 1500 fri. Katharina Stiberg ble best med 875 poeng for sin 50 rygg. Bak henne fulgte Henriette Brekke og Elin Slaatmo. Se hele listen her.

Nye landslagssvømmere
Gjennom sine resultater i NM har hele fem nye svømmere kvalifisert seg for et av NSF’s landslag.
Juniorlandslagets Utviklingsgruppe:
Hans Bratland Østerdal, Stavanger SC
Jørn Nygård, Stavanger SC
Christian Nikolaisen Juvik, Madla SK

Juniorlandslagets Juniorgruppe:
Øystein Hetland, Børumsvømmerne 
Marcus Tesdal, Bergenssvømmerne

I tillegg svømte Elin Slaatmo fra Hamar seg opp fra juniorlandslaget til seniorlandslagets Rekruttgruppe.

Flott mesterskap med stor stemning
Mesterskapet ble arrangert i det nye og flotte Atlanterhavsbadet i Kristiansund og Norodd IL som arrangør klarte å lage en flott stemning og ramme rundt både forsøk og finaler. Speaker var også like glødende engasjert i såvel forsøk som finaler og viste stor innlevelse. Og der det ble misset på en og annen rekord var publikum hjertelig tilstede og hjalp til.
En stor takk rettes herved til alle frivillige som gjorde Junior NM 2006 til nok et vellykket mesterskap.

For alle resultater fra Junior NM 2006, klikk her

Det ble satt hele ti norske rekorder under Junior NM kortbane i Kristiansund sist helg, hvorav to var seniorrekorder. Nivået på finalene var også svært godt på de fleste øvelser og vi fikk se mange spennende dueller og sterke tider. EM-klare Katharina Stiberg fra Bjerkvik ble mesterskapets store svømmer med i alt to seniorrekorder, fire juniorrekorder og syv gull.

X