go up

Wet Card ferdighetsmerke

Open Water “Wet Card” ferdighetsmerke er et kurs for utøvere av Open Water svømming. Det vil også være nyttig for trenere og andre som vil lære mer om Open Water svømming.

Kurset inneholder en teoridel, en innendørs svømmetest og en utendørs svømmetest. Avhengig av nivå vil også førstehjelpskunnskap og livredningsprøve inngå.

Wet Card utstedes i forskjellige nivåer, avhengig av alder og ferdigheter. Krav og innhold for hvert nivå er forskjellig, og nedre aldersgrense for hvert nivå er også forskjellig. De fire nivåene heter Basic, Blue, Silver og Gold.

Wet Card kan gjerne utføres som en frivillig påbyggingsdel til Crawl kurs for voksne o.l. for å klargjøre potensielle open water utøvere og triatleter til svømming utendørs.

 

Hensikt Wet Card
Hensikten med kurset er å gjøre deltageren tryggere på å svømme ute i åpent vann. Deltagerne skal bli kjent med Open water svømming til mosjon, trening og konkurranse. Etter endt kurs skal deltagere ha kjennskap til relevante sikkerhetsaspekter i Open Water slik at utesvømming foregår trygt og sikkert for både seg selv og treningskamerater.

Målgruppe
Fra aktive svømmere i ung alder til mosjonssvømmere og triatleter i voksen alder, som ønsker mer kunnskap om Open Water svømming og teknikk.

Gjennomføring av kurset

Det er opp til hver enkelt klubb hvor ofte og hvor lenge hvert Wet Card kurs skal gjennomføres på. Så lenge deltagerne på hver nivå når ferdighetsmålene og har gjennomgått teorimålene kan klubben selv bestemme hvor mange treninger som skal tilbys før merket kan tas. Vær oppmerksom på at utetreningene og utetestene er avhengig av godt vær og bra forhold.

Ferdighetsmål

Etter gjennomført Wet Card kurs i klubb skal deltageren kunne følgende:

BasicBlueSilverGold
Nedre Aldersgrense8år10år12år15år
Distanse krav innendørs400m1000m1000m på maks 25min2000m på maks 45min
Distanse krav utendørs100m400m1500m3000m
Flyte på rygg (tid liggende i ro og hvile)2min3min8min15min
Grunnleggende førstehjelpxxx
Hypotermi kunnskapxx
Livredningsprøvex
Anbefales som grunnlag for Open Water stevner på inntil100m800m3000m10 000m

I tillegg er det delmål på hvert nivå som dekker teknikk, taktikk og sikkerhet.

Diplom/ferdighetsmerke

Klubben kan kjøpe ferdighetsmerke som deles ut til deltakere på Wet Card kurset. Diplom kjøpes her.

Hvem kan arrangere?

Klubber og kretser tilknyttet Norges Svømmeforbund som selv har nødvendig kvalifiserte instruktører, evt. med innleide instruktører. En kvalifisert instruktør må ha gjennomført og fått godkjent Trener 1 Open Water, og være over 18 år. Les mer her om Trener 1 Open Water.

X