go up
NSF stup mann på stupebrett

Tips til hjemmetrening stup

I disse korona tider kan det være utfordrende å få trent stup, men vi skal ikke glemme at til vanlig skjer ca 50% av treningen på land! I denne perioden har vi mulighet til å trene masse styrke, bevegelighet og teknikk. Dette vil gi et bedre grunnlag for utvikling av stupferdigheter i tillegg til å være skadeforebyggende.

Her er en video med forslag til oppvarming, stupspesifikk basis og teknikk som kan gjøres hjemme med lite eller ingen utstyr. Legger også ut forslag til treningsprogram som passer øvelsene i filmen. Dere justerer selv etter nivå og hvor tungt dere vil at det skal være. Hensikten er å gi trenere og utøvere eksempler som dere kan bygge videre på.

 

Henger meg på rådene fra landslagssjef for svømming, Petter Løvberg. Det er veldig mye inspirasjon å hente i sosiale media om dagen, både generelt om trening, men også OL stupere som legger ut øvelser og tips. Lik og del. Som stupere er vi til vanlig veldig mye innendørs, så jeg oppfordrer alle til å være mer ute i denne perioden (selvfølgelig i henhold til retningslinjer fra fhi og regjeringen). Mye flott natur å utforske.

 

Vil dere trene saltoer og akrobatikk men har ingen trampoline eller madrass? Da er det bare å ta turen til nærmeste gressplen enten om det er i hagen, parken eller lignende. Vær kreativ. Regjeringen har besluttet at det ikke er lov med organisert trening. Husk at stup og akrobatikk handler om å utforske bevegelser med egen kropp. Akrobatikk er lek og lek er gøy. Gå ut og lek.

 

Jeg oppfordrer trenere til å holde tett kontakt og følge opp utøverne. Som trenere blir vi i denne perioden ekstra utfordret til å være kreative i treningsplanlegging. Jeg anbefaler live-video økter slik at utøverne trene «sammen» 🙂

 

 

Har dere noen spørsmål, så kan dere kontakte meg på mail eller telefon.

 

Hilsen

Espen Gilje Bergslien

Utviklingskonsulent for stup – Norges Svømmeforbund

EspenGilje.Bergslien@svomming.no

X