Trener/lederkonferansen 2016
2.-4. september er det klart for årets store happening på Thon Hotel Arana Lillestrøm.
Trener/Lederkonferansen er en arena for motivasjon, læring og erfaringsutveksling – og passer for ALLE klubber, uavhengig av størrelse og ambisjonsnivå.
Det holdes Lederkonferanse for alle grener, Trenerkonferanse for stup og svømming og Nettverkssamling for dommerinstruktører.
Vi håper å se deg og din klubb.
Foredrag og foredragsholdere
Programmet er nå publisert! Du finner det som vedlegg nederst på siden. Videre her kan du lese mer om de forskjellige foredragsholderne.
ROY JOHANSEN
FELLES: Roy Johansen, sportssjef for Vålerenga Ishockey, var trener for det norske landslaget i ishockey i perioden 2001-2016. Han blir ofte referert til som suksesstrener, og det er ikke uten grunn! Da han startet som landslagssjef i 2001 var Norge rangert som nr 24 i verden, mens vi sist VM fikk tidenes beste plassering med 6. plass. Roy har også fått Norge kvalifisert til OL i Vancouver, noe som var første gang siden Lillehammer-lekene 16 år tidligere.
JON RUDD
FELLES + TRENER SVØMMING: Jon er hovedtrener ved Plymouth Leander Swimming i England, et av Europas ledende svømmeprogram; Director of Swimming at Plymouth College, en av verdens ledende innen svømming og utdanning. Jon trener Rūta Meilutytė fra Litauen, som vant gull på 100m bryst under OL i London i 2012 kun 15 år gammel, og Ben Proud, Storbritannias raskeste svømmer.
MARTE BENTZEN
FELLES: Marte har skrevet doktorgrad med tittel «Utbrenthetsprosessen blant topptrenere i idrett», dette vil hun presentere for oss. Forskningen har undersøkt hvordan topptrenere i Norge og Sverige har det i sin jobb. Resultatene fra studiene har tatt sikte på å bedre forstå hvordan utbrenthet utvikles over tid, hvilke symptomer som er assosiert, og hvilke motivasjonelle og arbeidsmengde-relaterte variabler som påvirker denne prosessen.
HELGE GUDMUNDSEN
FELLES: Helge har jobbet 20 års med utviklingshemmede knyttet til Flatås Lions. Flatås Lions består av spillere med forskjellig funksjonshemming. Fra ADHD til Downs. Ferdighetsnivået er forskjellig, men hos oss er det bare gode fotballspillere sier de. Helge vil legge vekt på hvor viktig det er å skape mestringopplevelser for den enkelte. Forutsetningene er forskjellig, men når alle blir sett og verdsatt blir det mestring på alle nivåer. Vi får høre et inspirerende foredrag om livsglede og menneskeverd.
ANNA LINDBERG
TRENER STUP: Anna er tidligere Europamester på 1m og 3m og hun har deltatt i fem (!) OL. Anna har mye god erfaring og kompetanse på landtrening i stup, og hun vil ha en sesjon om dette på konferansen, både teori og praksis . Hun vil også snakke om sin stupkarriere, og hvordan motivere og trene ungdom, og om hvordan du kan bli en bedre strukturert stuptrener. Se Annas hjemmeside: annalindberg.se/
ALLEMED V/HÅVARD SKJERDAL
FELLES: Ønsker du å få med flere i aktiviteten? ALLEMED er et gratis verktøy som skal gjøre det lettere for deg å inkludere alle barn og unge i din fritidsaktivitet, uavhengig av familiens økonomi. Verktøyet brukes til å skape diskusjon og finne gode løsninger på hva dere kan gjøre for å få alle med. Bli med og gjør en forskjell! Se www.allemed.no
FRIVILLIGHET V/MARI ANN MORKEN
LEDER: Mari Ann har jobbet over 17 år i Røde Kors. I den perioden har Røde Kors utviklet seg fra å være en organisasjon med få aktivitetstilbud, men med mange ulike styrer og tillitsverv, til en organisasjon som har et mangfold av aktiviteter og mange frivillige, men færre tillitsvalgte. Mari Ann berører temaer som rekruttering, motivasjon og organisering av frivillige og tillitsvalgte i en ny tid hvor flertallet av frivillige shopper fritidsaktiviteter uten nødvendigvis å ville ta organisasjonsansvar.
KLUBBSTAFETTEN
LEDER: Inkludering sett i ulike perspektiv er det gjennomgående tema på lederprogrammet i år. Temaet gjenspeiles også i klubbstafetten, som Kongsvinger SK og Bergen stupeklubb skal stå for. Disse klubbene har ulike aktivitetstilbud for mennesker med funksjonsnedsettelser, og klubbene kommer til å presentere mye interessant i sine innlegg. Velkommen til en spennende stafett!
TRENERSTAFETTEN
TRENER SVØMMING: Hva gjør vi i vår klubb for å beholde ungdom lenger, og forhindre frafall? Trenere fra Trondhjems Svømme- & Livredningsklub, Fet Svømmeklubb, Vestkantsvømmerne og Sandefjord Svømmeklubb presenterer hva de gjør i sin klubb med påfølgende paneldebatt ledet av landslagssjef Petter Løvberg.
BARNEIDRETTSANSVARLIG V/MARI BJONE, NIF
På idrettstinget 2015 ble det vedtatt at alle klubber skal ha en barneidrettsansvarlig. Hva innebærer det? Mari Bjone fra Norges idrettsforbund holder et innlegg om rollen som barneidrettsansvarlig i klubb, der vi blant annet kommer inn på temaene:
- idrettens barnerettigheter og bestemmelser om barneidrett
- konkurranser for barn – utfordringer og muligheter
- hva innebærer rollen og oppgavene til barneidrettsansvarlig
Mari er en engasjerende foredragsholder, som kommer til å ta oss gjennom nyttig informasjon med aktiv deltakelse fra tilhørerne.
Fredag før selve konferansen starter
Fredag kl 10-15 tilbyr vi to Oppvarmingsseminarer, samling for klubber med Landslagssvømmere, Introkurs til Norsk svømming og Introkurs Tryggivann.no.
OPPVARMINSSEMINAR 1 – SMÅBARNSSVØMMING
Stadig flere foresatte til små barn ønsker at barna skal bli trygge i vann og lære å svømme. Norges Svømmeforbund har utviklet nye mål og delmål for Småbarnssvømming (2-4 år). Hvordan kan svømmeklubbene tilrettelegge for og komme i gang med aktivitet for barn og foreldre?
OPPVARMINSGSEMINAR 2 – OPEN WATER I KLUBB
Svømmeklubber får aldri nok «vann». Norge har en kystlinje på over 100 000 km og 450 000 innsjøer. I hav og sjø er det mye ubrukt vannflate, kan klubbene utnytte dette? Mosjonstilbud for ungdom og voksne er i vinden, mange ønsker å konkurrere på mosjonsnivå både med ski, sykkel, løping og svømming. Det er uante muligheter for Open Water trening og konkurranse. Vi setter fokus på Open Water for «mannen i gata». For klubbens aktive svømmere vil Open Water trening og aktivitet i sommerhalvåret være en kjærkommen variasjon i treningen, samt gi dem flott vekst på mental styrke og en real boost for mestringsfølelsen. Hvordan kan din klubb tilrettelegge for aktivitet i Open Water?
Vi får blant annet besøk av Copenwater – en dansk Open Water klubb som skal fortelle om hvordan de er organisert, om deres treninger og rekruttering, samt om Open Water i Danmark.
Se link til program nederst på siden.
Påmelding til oppvarmingsseminarene gjøre sammen med påmelding til selve konferansen.
INTRODUKSJON TIL NORSK SVØMMING KL 1600-1700
Anbefales for de som er med på sin første konferanse eller for de som ønsker å få bedre innblikk i hvordan norsk svømming er bygd opp og fungerer. Gir et godt bakteppe for konferansens innhold. ALLE er velkomne!
INTRODUKSJON TIL BRUK AV TRYGGIVANN.NO KL 1500-1700
Kurset er for deg som er fersk bruker av tryggivann.no eller som skal i gang med å bruke tryggivann.no som påmeldingsportal for svømme-, stup-, synkron- eller minipolopplæring. Kurset gir en kort introduksjon i bruk av tryggivann.no.
SAMLING FOR KLUBBER MED LANDSLAGSSVØMMERE kl 1500-1700
Samling for ledere og trenere i klubber som har utøvere på svømmelandslagene (senior og junior). Egen invitasjon.
Konferansepriser
Enkeltrom med helpensjon Kr 3 700
Dobbeltrom med helpensjon Kr 3 000
Trippelrom med helpensjon Kr 2 800
Dagpakke med lunsj Kr 1 600
Middag fredag Kr 400
Middag lørdag Kr 500
Oppvarmingsseminar Kr 300 (kr 600 om du ikke skal delta på resten av konferansen)
Kr 300 i rabatt ved påmelding før 1. juni. Ungdom 18-25 år får 50% rabatt.
Betaling for konferansen
Konferanseavgiften faktureres etterskuddsvis. Det sendes en samlefaktura til klubb/krets i etterkant av konferansen.
Påmelding
Frist for påmelding er 15.august. Det går an å melde på etter 15.august hvis ledig kapasitet mot et gebyr på 500 kr. Ved påmelding er det førstemann til mølla som gjelder.
Det er 18-års aldersgrense for å være med på konferansen.
Konferansen er kun åpen for deltakere tilsluttet Svømmeforbundets medlemsklubber.
Dato: 2.-4. september
Tid: Konferansen åpner fredag 2. sep kl 17.30 og avsluttes søndag kl 14.00
Sted: Thon Hotel Arena i Lillestrøm, Nesgata 1, 2004 Lillestrøm
Spørsmål:
Caroline Brinchmann
E-post: caroline@svomming.no
Tlf 4725 0336
Konferansen starter fredag kl 17.30 og avsluttes søndag kl 14.00. Detaljert program finner du her.
Lederkonferansen: Hovedtema for ledere blir inkludering, barneidrett og klubben som arbeidsgiver. Det blir også i år Klubbstafett med ulike klubbpresentasjoner.
Trenerkonferansen stup: Hovedtema for trenere stup blir trening av barn og unge, hvordan bli mer strukturert stuptrener, og stupspesifikk landtrening. Anna Lindberg vil holde mesteparten av programmet.
Trenerkonferansen svømming: Hovedtema for trenere svømming er styrking av ungdomstrenerrollen, med blant annet tema som aldersgruppe-trening og bryst teknikk.
Se invitasjon som vedlegg nederst på siden.