Kompetansehelga 2025
Dato: 25.-27. april
Sted: Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen
Kompetansehelga skal gi kompetanseheving til frivillige og ansatte i NSFs klubber. Konferansen er delt opp inn i ulike forum etter ulike roller og ansvarsområder i klubb. Hvert forum skal gi faglig påfyll, tips og verktøy du selv kan bruke for å gjøre klubben din bedre. Det legges vekt på erfaringsutveksling og nettverksbygging, og flere bolker inneholder workshops og diskusjonsoppgaver.
Kompetansehelga er en fantastisk arena for å få større innblikk i organisasjonen, lære mer om din rolle, bygge nettverk og få tips til videre utvikling av egen klubb. Norges Svømmeforbund mener økt kompetanse og organisasjonsforståelse gir større motivasjon og lyst for å bidra i idretten.
Forbundstinget avholdes fredag, og du kan melde deg på begge arrangement i samme påmelding. Klikk for mer informasjon om Forbundstinget.
Tjuvstart Kompetansehelga (enkeltkurs for deltakere som ankommer fredag):
- Fredag ettermiddag til lørdag formiddag, se tider og info.
Kompetansehelga – konferanseprogram:
- Lørdag kl. 11.30-18.00
- Søndag kl. 09.00-13.00 (avsluttes med lunsj)
To ulike kurs for deg som ankommer hotellet fredag ettermiddag. Kursene starter fredag ettermiddag og avsluttes lørdag morgen før offisiell konferansestart.
Instruktørkurs Norsk Grunnkurs Livredning (NB: 20 plasser totalt – førstemann til mølla!)
Tid: Fredag kl. 16.00 – 20.30 og lørdag kl. 08.30 – 11.00
Pris: 1600 kr
Instruktørkurs Norsk Grunnkurs Livredning gir deltakerne grunnlagt for å kunne holde kurset Norsk Grunnkurs Livredning, samt være godkjent av NSF til å kunne kontrollere årlig prøve i livredning og HLR.
Kurset har både en formell, en teoretisk og en praktisk forankring:
- Det formelle er knyttet til lovverket, krav til tilsyn og livredningskompetanse, samt godkjente retningslinjer for førstehjelp.
- Det teoretiske er knyttet til å synliggjøre begreper som drukning, selvberging, alarmplan, livredning og førstehjelp.
- Det praktiske er knyttet til utfordringer som oppstår i en situasjon, hvor det er behov for å berge seg selv og/eller gjennomføre en redning og førstehjelp i en drukningssituasjon
Det vil være praktiske øvelser i vann både ute og inne. Deltakerne må ha med badetøy og klær til å være i vann, samt nødvendig skift. Ta høyde for lave utetemperaturer i både luft og vann.
Krav til forkunnskaper: 18 år og innehar kompetanse som «Opplæringstrener grunnferdigheter» (tid. «Begynnerinstruktør svømming») eller «Trener 1 svømming».
Fredag 25. april:
Kl. 16.00-18.00: Teori og formelle krav, Thon Hotel Oslo Airport
Kl. 18.00-18.20: Transport til Jessheimbadet
Kl. 18.30-20.30: Praktisk del i Jessheimbadet
Lørdag 26. april:
Kl. 08.30: Oppmøte resepsjon Thon Hotel Oslo Airport
Kl. 08.30-08.50: Gange til Nordbytjernet
Kl. 09.00-10.30: Praktisk del i Nordbytjernet (husk varme klær og tilstrekkelig med skiftetøy)
Kl. 10.30-10.50: Gange tilbake til Thon Hotel Oslo Airport
Kurs for trenere (alle grener) – mer informasjon kommer!
Tid: Fredag kl. 17.30 – 20.00 og lørdag kl. 09.00-10.30.
Pris: Gratis
Konferansen er delt inn i ulike forum tilpasset de ulike rollene i klubb. Foredragsholdere publiseres her etter hvert som de er klare. Fullstendig program kommer.
NB: Program for stup utsettes til Trener/lederkonferansen 29.-31. august.
FELLES:
Kirsten Resaland er barne- og ungdomspsykolog, forfatter og foredragsholder. I 2020 ga hun ut ungdomsboken «Helt ærlig om hvordan vi henger sammen» med legespesialist Astrid Nylander Almaas, en bok som blant annet vant Riksmålsprisen. I 2024 kom «Snakk til meg! Gode grep for ærlige samtaler med ungdom», som handler om konkrete grep vi voksne kan gjøre for at det skal bli lettere for barn og tenåringer å være ærlige med oss. Resaland skal gi oss verktøy til bruk i samtaler der vi mistenker at den unge kvier seg for å fortelle hva som foregår. Hvordan kan vi ta imot det barn og unge betror oss, på en måte som gjør det lett å fortelle mer? Hva kan vi gjøre hvis vi er bekymret for et barn eller en ungdom, for at det skal føles trygt å svare ufiltrert på for eksempel forholdet til mat, trening og kropp?
SVØMMESKOLEANSVARLIGE / TEAMLEDERE:
KLUBBLEDELSE:
Frida Blomgren er leder for samfunnskontakt og idrettspolitikk i Norges idrettsforbund. Hun har jobbet med idrett i mange år i ulike roller. Hun har bakgrunn som statssekretær i kultur- og likestillingsdepartementet, byrådssekretær for idrett i Oslo kommune, arrangementssjef og markedsansvarlig i Vålerenga fotball og markeds- og kommunikasjonssjef i X Games. Blomgren brenner for å synliggjøre verdien av idretten og dermed sikre bedre rammebetingelser for hele norsk idrett. Hun mener at idretten skal være et sted å høre til, og at vi må sikre idrettsglede for enda flere. Blomgren skal snakke om politisk påvirkningsarbeid, og gi oss tips til hvordan klubbene kan få gjennomslag i en sak og nå frem til de rette menneskene med det rette budskapet. Hun vil blant annet synliggjøre at politisk påvirkningsarbeid er et langsiktig arbeid, og at man må ta utgangspunkt i politikkens årshjul for å oppnå best påvirkningskraft.
Siri Horn er leder og en av gründerne bak Mekle, selskapet som tilbyr rettslig konfliktløsning gjennom digital mekling. Hun har tidligere erfaring som advokat, er selv sertifisert mekler og leder nå 18 ansatte som har konflikthåndtering som sitt daglige virke. Horn skal holde kurs for oss, hvor målet er å gi en dypere forståelse for hvordan konflikter utvikler seg, hvordan møte vanskelige følelser og flytte fokus fra fastlåste posisjoner til løsningsalternativer. Viktige stikkord er; struktur for samtale, empatisk lytting og andre samtaleteknikker.
Yassin El Barkani er en svært populær kurslærer i idretten, som brukes av flere særforbund og idrettskretser. Han både holder og utvikler kurs hvor målgruppen er dem som har en lederrolle i idretten. Han er utdannet dataingeniør med bakgrunn som utvikler. I dag er han prosjektleder i Oslo Kommune. El Barkani vil lære oss mer om hva kommunikasjon er og hvordan vi kan bruke det til å bli enda bedre ledere i idretten. Bolken hans inneholder en blanding av foredrag og praktiske øvelser hvor deltakerne involveres.
SVØMMETRENERE:
Ståle Pallesen er professor i psykologi ved Universitetet i Bergen og er godkjent somnolog av European Sleep Research Society. Han har arbeidet med søvnrelaterte problemstillinger i hele karrieren og vært involvert i en rekke klinisk og forskningsrelaterte prosjekter knyttet til tematikken. Pallesen er medlem i arbeidsgruppen ved Nasjonalt senter for søvnmedisin ved Haukeland Universitetssykehus og var med i Olympiatoppens ekspertgruppe som utarbeidet retningslinjer for tidssonetilpasning ved vinter-OL i 2018. Han har vært med i flere prosjekter knyttet til søvn og idrett. I disse dager utvikler han innholdet til NSFs utøverkurs om søvn. På konferansen skal Pallesen lære oss mer om søvn og søvnens betydning for vekst og prestasjon, deriblant hva vi må være oppmerksomme rundt med tanke på søvndeprivasjon.
Ingvild Riise Midtun og Einar Kalsæg jobber ved Olympiatoppen Innlandet. Midtun er prosjektleder for Utviklingshjulet og har ansvarsområde innen Trenerutvikling og Idrettscoaching. Kalsæg er fagkonsulent for Motorikk og ferdighetsutvikling. På konferansen skal de sammen holde foredraget «Utviklingshjulet – et prosessverktøy for å ivareta helhetsutøveren». De skal gå i dybden på hva utviklingshjulet er, og gi oss et grunnlag på hvordan trenere kan bruke verktøyet med utøverne sine for å skape bedre prestasjonsutvikling over tid. Hensikten er at det skal hjelpe trener og utøver med å skape overblikk og perspektiv før det fokuseres på detaljer. Det skal bli lettere å gjøre det viktigste riktig først, samtidig som vi ivaretar helheten. Verktøyet er primært utviklet for aldersgruppen 16-19 år, men også eldre utøvere og/eller de som er på et høyere nivå vil kunne dra nytte av det.
ARTISTISK SVØMMING:
Lesia Bubnova har vært artistisk svømmer i Russland og Norge i over 10 år totalt. Hun er utdannet dommer og teknisk kontrollør innen idretten. Siden 2020 har hun vært hovedtrener for artistisk svømming i Oi Svømming, hvor hun jobber med utøvere som har ulik motivasjon og mål. Bubnova brenner for å utvikle artistisk svømming i Norge, både som breddeidrett og toppidrett. Programmet hennes vil derfor passe for trenere med utøvere på alle nivå. Hun vil ta ansvar for store deler av programmet for Artistisk svømming, hvor fokuset vil være på koreografi-planlegging. Her vil hun ta for seg alle nyansene trenere burde tenke på når de starter å lage musikkprogram.
- Ståle Pallesen (Felles program med svømmetrenerne. Se beskrivelse over).
VANNPOLO / MINIPOLO:
Giuseppe Panzella er trener i Vika IL og er en kjent mann i vannpolomiljøet i Norge. Siden han flyttet fra Italia i 2013, har han vært en ildsjel i norsk vannpolo. Panzella har kompetanse innenfor alle områder av vannpolo og har vært en sentral bidragsyter for å løfte idretten på så godt som alle nivåer i Norge. Panzella er også kurslærer i NSF. På Kompetansehelga skal han gi oss en oppdatering på de nyeste regelendringene fra World Aquatics.
OPEN WATER – KRETSDOMMERKURS
Ønsker du å være med å dømme en Open Water-konkurranse? Kurset arrangeres lørdag-søndag med samme varighet som resten av konferansen, inkludert deltakelse på fellesforedrag i åpning og avslutning med resten av konferansens deltakere. Dag Rinden vil være kurslærer. Les mer om kurset ved å klikke her:
Forbundstinget |
Fredag | Fredag-lørdag | |
Forbundsting, Dagpakke (inkl. lunsj og pauseservering) | kr 500 | ||
Forbundsting, Dagpakke + tingmiddag | kr 1 200 | ||
Forbundsting, Enkeltrom (lunsj, middag, overnatting fre-lør) | kr 2 700 | ||
Forbundsting, Dobbeltrom (lunsj, middag, overnatting fre-lør) | kr 2 200 | ||
Forbundsting, Trippelrom (lunsj, middag, overnatting fre-lør) | kr 1 900 | ||
Forbundstinget + Konferanse |
Fredag-søndag | ||
Forbundstinget + konferanse, Enkeltrom med helpensjon* | kr 4 300 | ||
Forbundstinget + konferanse, Dobbeltrom med helpensjon* | kr 3 400 | ||
Forbundstinget + konferanse, Trippelrom med helpensjon* | kr 3 000 | ||
Forbundsting + konferanse, Dagpakke fredag til søndag, (inkl. lunsj og pauseservering) | kr 2 000 | ||
Konferanse |
Fredag-søndag | Lørdag-søndag | Annet |
Enkeltrom med helpensjon* | kr 3 800 | kr 2 700 | |
Dobbeltrom med helpensjon* | kr 2 900 | kr 2 200 | |
Trippelrom med helpensjon* | kr 2 500 | kr 1 900 | |
Dagpakke lørdag og søndag (inkluderer lunsj og pauseservering) | x | kr 1 500 | |
Forum for Svømmeskoleansvarlig/Teamledere, Artistisk svømming og Vannpolo/minipolo** | kr 1 600 | – | |
Middag fredag og/eller lørdag, pr måltid (gjelder for de som IKKE overnatter) | kr 575 |
* Helpensjon inkluderer overnatting, samt middag, frokost, lunsj og pausemat
** NSF dekker deltakeravgiften lørdag-søndag for den som er registrert som klubbens opplæringsansvarlig (1 per klubb, pr rolle), og har avtale med NSF. Dette forutsetter at personen er påmeldt aktuelle forum (se over).
- Aldersgrense 15 år. Deltakere under 18 år må være i følge med ansvarlig voksenperson fra klubb.
- Åpent for deltakere fra alle klubber/kretser tilsluttet Norges Svømmeforbund.
- Påmelding må være avklart med klubb/krets.
- Bindende påmelding: Du må regne med å betale for det du har bestilt når påmeldingsfristen er gått ut.
- Ev. endringer fra påmeldingen må gis beskjed om til NSF så snart som mulig, ikke til hotellet.
- Påmeldingsfrist: tirsdag 8. april
Ankomst fra Oslo Lufthavn:
- VY kjører shuttlebuss mellom hotellene som stopper ved hotellinngangen: Bussen går hvert 15. minutt fra plattform 41. Ta rute «S22» og gå av på Thon Hotel Oslo Airport (tredje stopp). Billetter kan kjøpes på: https://www.vy.no/ , app, automat eller om bord.
- Lokalbuss: Ta rute «420 Jessheim» eller «450 Årnes» og gå av på «Gardermoen Næringspark» (1-2 min gange). Kan enklest kjøpes i Ruter-appen, eller på nettsiden til VY.
Parkering:
Mot betaling utenfor hotellet.
Betaling:
Klubbene blir fakturert for sine deltakere på mail i etterkant av konferansen.
Klubben er ansvarlig for at riktige opplysninger (klubbmail) er registrert hos NSF.
Aldergrense:
15 år. De under 18 år må ha en voksen fra egen klubb som er ansvarlig.
Alkoholservering:
Ingen alkoholservering under måltider.
Trening på konferansen. Husk treningstøy!
Du er velkommen til å bli med på fellestrening etter at konferanseprogrammet er ferdig på lørdagen. Mer informasjon kommer.
Ingrid Lægreid
Mail: ingrid@svomming.no