go up

Vellykket Synkronhelg!

Synkronhelga 2016 ble arrangert på Ankerskogen på Hamar 4.-5. Mars. Det var igjen en stor suksess med 56 deltagere, utøvere fra synkronskolenivå til de beste juniorene, samt trenere og foreldre var med. Alle de tre klubbene med synkron var representert, Oslo Synkron, Asker Synkron og TS&LK. I tillegg hadde Volda IL med to Vill i vann trenere. De lærte masse nytt om synkronsvømming som de tar med seg til sin Vill i vann gruppe.

 

Deltagerne hadde et variert program med mye trening. I år hadde vi besøk av Iva Gricar fra Kroatia. Hun er trener, dommer og professor i synkronsvømming, og hun hadde mye god og spennende kunnskap både utøvere og trenere lærte mye av. Iva ledet flere av treningene, og kom med mye bra feedback til utøvere og trenere underveis. Det synkronspesifikke programmet bestod blant annet av å øve på stjerne nivåene og stjerne tester, koreografi og rutineelementer, landdrill og musikkrutiner. I tillegg hadde vi vannpolo og lek i vann, styrke og fleksibilitet, og vi hadde turn og cheerleading med dyktige instruktører fra Hamar IL. Det var veldig gøy! Utenom treningene var det mye godt sosialt på tvers av klubbene, med leker og kortspill. En veldig vellykket helg på Hamar, med mye god trening, idrettsglede og mestring! Dette lover godt for videre utvikling av Norsk Synkronsvømming. Vi gleder oss allerede til neste års Synkronhelg!

Her er noen kommentarer fra utøvere og foreldre:

Hannah, 14 år fra Asker Synkron:
“Det jeg synes var best med Synkronhelga var å trene sammen med andre synkronsvømmere. Siden det ikke ermange synkronsvømmere i Norge var det veldig gøy å være sammen med så mange andre personer som holder på med samme idrett som meg. Det morsomste vi gjorde var å trene musikksvømming og å se på alle andre sine rutiner. Mitt lag fikk mange nye tips om hvordan vi kunne forbedre oss og det synes jeg var veldig lærerikt. Etter masse trening av figurer, følte jeg endelig at jeg var klar for stjernetesten. Når jeg først kom til Hamar, var jeg veldig usikker på om jeg kunne figurene i stjernen min bra nok og om jeg kom til å være klar for stjernetest. Men jeg følte at figurtreningen virkelig hjalp meg, og jeg ble mye flinkere bare på de første dagene.”

Sara Mai, 13 år Oslo Synkron:
“I år var jeg med på Synkronhelga for første gang. Det var kjempe hyggelig og jeg koste meg veldig. Møtte mange hyggelige utøvere og trenere. Hver dag var vi i bassenget.  I bassenget øvde vi på alt fra løft og highlights til figurer. Det var veldig gøy at det var en fra Kroatia der, hun het Iva. Iva hadde mange gode råd og tips. Lærte mye av henne, føler også at jeg er mye mer motivert til å komme helt ned i spagaten. 🙂  Jeg gleder meg allerede til Synkronhelga 2017 og jeg håper jeg har muligheten til å være med neste år.”

Miriam 6 år, Asker Synkron: 
“Litt skummelt (første dagen). Dette var gøy og turn rommet var festlig. Litt sliten. Er vi ferdig for i dag? Må jeg legge meg? Jeg har fått meg mange nye venner – både de store jentene og de små. I bilen på vei hjem: når kan vi gjøre dette igjen?”

Mamma til Miriam og helt “ny”:

“Litt skummelt første dagen – for mamma også…. Veldig inkluderende miljø. Følte alle ble sett store som små. Fine samlinger hele tiden. Tett program.”

 

 

 

X