go up

Artistisk svømming-helg 2024

Helgen 27. og 28. januar ble det arrangert «Artistisk svømming-helg 2024» i Oslo. Dette er en helg for unge utøvere som vil utvikle seg og ha det gøy. 56 påmeldte fra fem ulike klubber kom med iver og forventning til idrettenes høyborg i Norge, til Idrettshøgskolen.

 

Et innholdsrikt program den første dagen

De yngste svømmerne startet med hiphop i dansesalen med Ida Stokstad og Katrine Finder (begge tidligere svømmere), og de eldste svømmerne på foredrag og workshop om mentaltrening med Ingeborg Ljødal (også tidligere svømmer).

Etter hvert byttet gruppene og seansen ble avrundet med hiphop oppvisning med begge grupper for alle trenere og foresatte som var møtt opp. Så var det en kort pause og alle i bassenget. Der ble det morsom oppvarming med Vilde Aasvær Sømnes, teknikk med Heather Ames og Anniken Heiland rundt vekseltak og loddrettstilling, lurt for alle nivåer av svømmere.

Så ble det korreografi for å sementere og utnytte all teknikken vi hadde jobbet med. Partnerløft ble gått igjennom og øvd på, og for noen var dette første gangen de gjorde. Smilene var store når de klarte å løfte hverandre opp av vannet.

Utviklingen av Artistisk svømming

Sporten har i stor grad beveget seg mot akrobatikk og partnerløft og løft, kast, plattform og tårn er blitt en vesentlig del av sporten og dette må også læres tidlig.

De største svømmerne som konkurrerer i utlandet var en egen gruppe som øvde på koreografi og teknikk for seg selv da de skal ut og konkurrere straks og må benytte tiden sin klokt. Det var gjennomslitne og glade svømmere som samlet seg til fellesmiddag på Olympiatoppen den kvelden.

God stemning også på dag to

Dag to startet i vannet med teknikktrening for nisestilling og pull down. Før 8-personers løft ble gjennomgått og øvd på. Da mange svømmere trener i grunne basseng var det veldig mange som ikke hadde erfaring med denne typen løft, men når de ble satt sammen med eldre og drevne svømmere var det imponerende å se hva de ulike gruppene klarte å få til. På usedvanlig kort tid. Kjempegøy! Så var det oppvisning med de ulike gruppenes koreografi med både partnerløft og store løft. Og Oslo idrettslag konkurransegruppe hadde generalprøve for noen av sine musikkprogram. Imponerende og inspirerende for de mindre utøverne som ikke ser så mye live artistisk svømming på dette nivået.

Etter en kort pause var det teambuilding i gymsalen med Heather Ames, som med teori og rugby trening laget en gøy økt på tvers av alder og prestasjonsevne.

 

 

Utvalget for artistisk svømming med Heather Ames, Vilde Aasvær Sømnes og Anniken Skiebe Heiland var strålende førnøyd med gjennomføringen av helgen.

Som arrangører er vi storfornøyde med iveren, gleden og innsatsen alle svømmere og trenere har vist oss. Utrolig gøy å se så mange artistiske svømmere samlet, og vi gleder oss stort til neste gang. Og til dere som bidro eller svømte eller var trenere: Tusen takk, dere er fantastiske! Og lykke, lykke til videre!

X