go up

Synkronhelga 2015 – stor suksess!

Synkronhelga er et nytt konsept utviklet av synkronutvalget, og fantastiske 80 peroner – utøvere, trenere, ledere og foreldre – var påmeldt helgen! Helgen foregikk på klubbhuset og i svømmehallen til Skjetten svømming.

 

Lørdagen startet med velkommen, og info fra NSF med fokus på utvikling av synkronsvømming i Norge. Deretter skulle de 45 svømmerne fra Oslo synkron, Asker synkron og TS&LK ha en time med dans, mens trerene og ledere fikk høre om sportslig plan og hovedtrenerrollen av Jon Maruis Rønning, hovedtrener i OI Svømming. Trenerne var repsesentert fra de tre klubbene med svømmere i tillegg til trenere fra Bergen Svømme Club og Ålesund som ønsker å starte med synkron.

 

Et av de store målene med helga var å gå igjennom og implementere Stjernesystemet. Stjernesystmenet (eng: Star program) er et opplæringskonsept fra Canada som NSF har kjøpt. Det et delt inn i 10 nivåer (10 stjerner), med mål for hvert nivå. Stjernene ble gjennomgått i bassenget, med mye fokus på grunnøvlser på hvert nivå.

 

Jennifer Grey, erfaren synkrontrener og dommer fra England, var også på Synkronhelga for å lede noen treninger i vann, og for å gi tilbakemelding til trenere og deltagere. Hun hadde også en egen økt for trenere, på hvordan bli en bedre synkrontrener.

 

Det ble mye bassengtrening hele helgen, med egne økter med fokus på sculling og figurer, trening på å telle, akrobatikk, samt tid til å trene på deres eget program i klubb til musikk.

Det ble i tillegg også mye sosialt, med rebusløp som veldig populært lørdag kveld.

 

Søndagen ble avsluttet med at alle svømmerne fikk vist frem sitt eget musikkprogram for resten av deltagerne.

 

 

Alt i alt en veldig vellykket helg med mye god trening, erfaringsutbytte, læring om stjernesystemet og ikke minst vennskap på tvers av klubbene.

 

Vi ser frem til mye mer aktivitet og utvikling i synkron i Norge fremover! 🙂

 

Videoer fra Synkronhelga 2015 kan du finne på youtube her.

I helgen 7.-8. mars ble Synkronhelga 2015 arrangert av Synkronutvalget. 45 svømmere fra tre klubber og 16 trenere var representert på en lærerik og morsom helg på Skjetten.

X