go up

Fire norske svømmere representerer Norge ved VM

Søndag 23. juli starter VM langbane i Fukuoka, Japan. Fire norske svømmere er tatt ut til mesterskapet, som arrangeres i Marine Messe Fukuoka Hall fra 23.-30. Juli. Jon Jøntvedt fra Bryne Symjeklubb var også kvalifisert til mesterskapet, men måtte dessverre trekke seg av helsemessige grunner.

Henrik Christiansen (Lambertseter SK), Nicholas Lia (OI Svømming), Markus Lie (OI Svømming) og Ingeborg Vassbakk Løyning (OI Svømming) skal alle konkurrere med resten av verdenseliten i svømming under mesterskapet.

Jeg har hatt fokus på å toppe formen frem mod VM slik at jeg er best mulig forberedt. Målet mitt på VM er å perse på øvelsene mine og utvikle meg videre, sier Markus Lie.

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nicholas Lia har også fokusert sterkt på dette VM, da det er en viktig målestokk for det kommende året.

Jeg kjenner at jeg har mye å gå på formmessig inn mot VM. Formen blir bedre og bedre og jeg blir raskere og raskere inn mot mesterskapet. VM langbane er et mesterskap med prestisje, spesielt med tanke på at vi er ett år unna OL i Paris. Mange av de beste i verden dukker opp nå. Målet mitt er å være blant de beste i verden. Det er et ambisiøst mål, men hvis jeg ikke tenker slik, vil det aldri skje, sier Nicholas Lia.

Foto: Photo: Patrick B. Kraemer / BILDBYRÅN

Landslagssjef Petter Løvberg gleder seg til å starte VM langbane og har klare mål for hver enkelt utøver og troppen som helhet.

Det er gledelig å se at vi et år før OL i Paris har kvalifisert fem svømmere til VM langbane selv om kun fire stiller til start i VM. VM i Fukuoka blir en generalprøve på hvor norsk svømming står et år før det braker løs i Paris. Målene i VM er som alltid i store mesterskap at svømmerne skal gjøre sine beste løp når presset og forventningene er som høyest, sier landslagssjefen.

Med personlige bestenoteringer og norske rekorder vil Norge kunne stille med en relativ stor tropp i OL i Paris 2024, legger landslagssjefen til.

Informasjon om de norske utøverne, øvelsene deres, tidsskjema mv. finner du i vedlagte veiledning.

X