go up

Det første Instruktørkurs Minipolo!

Det aller første instruktørkurs i Minipolo ble arrangert på Frogner i Sørum utenfor Oslo 4.-5. November 2017.

Her var 20 engasjerte instruktører fra klubbene LRK vannpolo, Nordby vannpolo, Sørumsand IF Svømmegruppe, Namsos vannpoloklubb, Asker svømmeklubb, OI vannpolo og Vika IF vannpolo med. De fleste klubbene har Minipolo fra før i klubb, men Asker er ny med dette. Vi gleder oss til å se oppstart i Asker, samt mer Minipoloaktivitet i de andre klubbene!

Instruktørkurset har fokus på hvordan bli en god og trygg instruktør i klubbens Minipologrupper. Minipolo er vannpolo for barn, og barna må være svømmedyktig for å kunne delta på Minipolo i klubb. Instruktørkurset tok opp viktige tema som instruktørrollen, livredning og sikkerhet, innholdet i de fire nivåene til Minipolo, og hvordan planlegge og lære bort Minipolo øvelser.

Det var mye tid i vann med og uten ball. Deltakerne fikk prøve øvelsene på de fire nivåene (grønn, blå, rød og svart), og de fikk prøve seg på å planlegge trening, og lære bort dette på de andre deltakerne.

Gjengen var veldig aktiv og engasjert underveis i kurset. Det var både tidligere vannpolospillere, foresatte og andre engasjerte i klubber som ønsker å lære mer om Minipolo. I tillegg til å lære enkle vannpoloteknikker og svømmeteknikker, er spill, lek og glede et viktig fokus i Minipolo. Det var det absolutt fokus på i løpet av helgen, og de engasjerte fremtidige instruktørene var med på å lage god stemning.

 

Vi gleder oss til å se utviklingen av Minipolo i klubbene videre. Flere Instruktørkurs i Minipolo blir satt opp i 2018, og her håper vi å se flere nye klubber som vil starte opp med en morsom og lekende aktivitet for barn!

Ønsker din klubb å starte opp med Minipolo? Les mer om Minipolo her.

Ta kontakt med utviklingskonsulent Cathrine Aa Dalen, cathrine@svomming.no.

 

X