go up

VM sølv til Henrik Christiansen

Bilde: Bildebyrån

Henrik Christiansen vinner nok en medalje på VM kortbane i Melbourne. På 800m fri kommer han inn som nummer to, kun overgått av italieneren Gregorio Patrinieri. Henrik svømmer på tiden 7:31,48.

Det er veldig deilig. Jeg gikk for å vinne, men jeg merker at jeg er litt for passiv ute, men det er et veldig godt løp og jeg tar et sølv i VM. Det er utrolig deilig. Det er veldig gøy, sier Henrik etter løpet.

Det er bare noen dager siden at Henrik tok bronse på 1500m fri. De siste to årene har ikke vært optimale for Henrik, hvis trening har vært utfordret av sykdom. Nå ser han ut til å være tilbake på toppen, der han hører hjemme.

– Jeg føler at jeg har funnet flyten litt igjen. Jeg har hatt lite gran trøbbel og det har vært mye sykdom og lite kontinuitet i treningen i fjor sesongen. Det har jeg fått ordnet og jeg har fått trent veldig godt. Det er det viktigste. Så har jeg jobbet lite gran teknisk og prøvd og komme tilbake der jeg har vært tidligere. Det begynner å funke så det er veldig deilig å føle meg som den gamle Henrik igjen.

Forståelig nok er det stor glede i hele den norske troppen etter at sølvmedaljen har kommet hjem.

– Henrik hadde en løpsplan som var veldig klar på at han skulle gå litt forsiktig ut første runde. Kanskje litt for forsiktig, men jeg tror ikke utfallet var blitt så mye annerledes. Vi vil at han skulle stå løpet og være sterk utover og det er akkurat som planlagt. Det er kjempe gøy at Henrik er tilbake og vise at han, og ikke minst Ronnie Anstensen hans personlige trener, har gjort en kjempe jobb i høst for å få ham tilbake. Det er utrolig gøy å se at han presterer og leverer her på VM, sier landslagssjef Petter Løvberg.

VMs siste dag

800m fri er siste opptreden på VM for Henrik Christiansen. Det er imidlertid ikke den siste norske opptredenen i mesterskapet. Søndag svømmer Ingeborg Vassbakk Løyning 200m rygg og Norge stiller med lag i 4x100m medley for menn.

X