go up

Siste sjanse til å kvalifisere seg til VM kortbane

Det er bare noen få dager til FINAs World Cup sesong starter i Berlin, Tyskland, og for de norske svømmerne står det mer på spill enn jakten på medaljer og personlige rekorder. World Cup i Berlin er siste sjanse til å løse inn en ettertraktet billett til kortbane-VM i Melbourne, Australia som avholdes i desember.

Hovedmålet med deltakelse i Berlin er at mange skal kvalifisere seg til VM kortbane, i tillegg trenger alle svømmerne internasjonal konkurranseerfaring, sier landslagssjef Petter Løvberg og utdyper:

– Vi har vært gjennom en pandemi som satte en stopper for mange konkurranser både nasjonalt og internasjonalt og mange vil derfor trenge denne konkurranseerfaringen i en ellers viktig treningsperiode.

Mål om A-krav til VM kortbane

Syv norske landslagssvømmere og flere klubbsvømmere deltar i World Cup i Berlin med mål om å klare A-kravet til VM kortbane. Faktisk har flere av de norske utøverne allerede oppnådd kvalifikasjonskrav til VM i Australia, men det tilsvarer imidlertid ikke uttak til VM. Landslagssjefen ser på World Cup i Berlin som et viktig verktøy i oppkjøringen til VM, da han får muligheten til å måle nåværende nivå på utøverne opp mot verdenstoppen.

Seks av landslagssvømmerne har allerde vært under A-kravet til VM kortbane i den internasjonale kvalifiseringsperioden. Disse seks må imidlertid vise at de er i rett utvikling med tanke på uttak til VM kortbane. Dette innebærer at de ikke må «toppe» formen til World Cup, men at de viser at de er på vei til å holde det nivået som forventes av dem i VM kortbane. Når det gjelder øvrige svømmere som ikke tidligere har vært under kravet vil A-kravet være absolutt med tanke på et uttak til VM kortbane, forteller Petter Løvberg.

Begrenset internasjonal erfaring ingen hindring

Vi har alle følt konsekvensene av pandemien, som satte en brå slutt på arrangementer og sportskonkurranser. For mange utøvere har konsekvensen vært begrenset erfaring med internasjonale konkurranser og møte med eliteutøvere fra hele verden. Denne tapte erfaringen må hentes igjen, og for de norske svømmerne er verdenscupen i Berlin en åpenbar mulighet til dette. Mangelen på internasjonal erfaring er imidlertid ingen hindring for høye mål for suksess.

Vi forventer at flere av våre svømmere vil ha muligheter til å svømme seg til finaler i World Cup, og at noen kan kjempe om en plass på premiepallen. Det blir spennende å se hvor norsk svømming står etter den første internasjonale konkurransen kommende sesong, sier Petter Løvberg.

Fakta om World Cup Berlin

FINA World Cup i Berlin starter fredag ​​21. oktober og avsluttes søndag 23. oktober. Heat arrangeres om morgenen fra kl. 08.30 og finaler om kvelden fra kl. 19.00.

Følgende syv landslagssvømmere deltar i Berlin:

– Henrik Christiansen, Lambertseter SK
– Jon Jøntvedt, Bryne SK
– Ingeborg Vassbakk Løyning, Oslo IL
– Markus Lie, Bergensvømmerne
– Christoffer Tofte Haarsaker, Bergensvømmerne
– Nicholas Savola Lia, Bærumsvømmerne
– Bjørnar Grytnes Laskerud, Bergens SC

 

Følg utøverne i Berlin på All Aquatics

X