go up

Sertifisering av eliteklubber 2020

Norges Svømmeforbund gratulerer Bærumsvømmerne, Lambertseter Svømmeklubb og Stavanger Svømmeklubb som sertifiserte eliteklubber for 2020!

Norges Svømmeforbund ønsker å løfte frem de fire klubbtypene som ligger i Sportslig plan svømming. Klubbtypene er redigert, og gjelder nå for alle grener, ikke bare svømming. De fire klubbtypene er Breddeklubb, Konkurranseklubb, NM-klubb og Eliteklubb. Klubbene bestemmer hvilken klubbtype de er, og kan jobbe med utvikling av klubben ut ifra sitt nivå og sine ambisjoner. Det er kun eliteklubb som må bli sertifisert av Norges Svømmeforbund. Les mer om de ulike klubbtypene.

Bakgrunnen for å sertifisere er å sikre at klubber som kaller seg eliteklubb, faktisk tilbyr et godt nok nivå for eliteutøvere. Det er også ønske fra klubber at det er en sertifisering. Les mer om eliteklubb og kriteriene som må oppnås her.

Landslagssjef Petter Løvberg mener at sertifisering av eliteklubber vil kunne bidra til en enda sterkere internasjonal prestasjonsutvikling. Det er viktig at klubbene som sertifiseres får en økt forståelse for hva som kreves for å skape internasjonale resultater i samarbeid med Norges Svømmeforbund.

Klubbene bør ha en grundig gjennomgang av hvilken klubbtype de ønsker å være, og NSF stiller tydelige krav til klubbene som sertifiseres.

Sertifiseringen skjer for et kalenderår, og det har vært en meget positiv prosess med de tre klubbene som er sertifisert for 2020. Norges Svømmeforbund ser det som en stor anerkjennelse for Lambertseter SK, Bærumsvømmerne og Stavanger SK å bli sertifisert som eliteklubb for 2020.

 

 

For alle klubbtyper bruker vi organisasjonshjulet for å se på ulike deler som klubben må jobbe med. Det er seks ulike deler; organisasjon, trenere, ledelse, arrangement, aktivitetstilbud og anlegg.

For eliteklubbene er det et absolutt krav at de har utøvere på seniorlandslaget. I tillegg er det ulike krav i alle de seks delene av organisasjonshjulet. Det er forventninger om at klubbene tilbyr god kvalitet på elitesatsingen, og ivaretar eliteutøvere godt. Klubben skal også være forbilder og bistå mindre klubber ved behov.

Vi gratulerer eliteklubbene!

Vi oppfordrar også alle klubber å lese mer om de ulike klubbtypene, og bestemme hvilken klubbtype de er.

 

 

 

X