go up

Nye nettverkssamlinger for kvinnelige trenere i 2023

På selveste 8. mars fikk Norges Svømmeforbund besøk av trenerne i prosjektgruppa «Flere kvinnelige trenere» på Ullevål stadion. På agendaen stod planlegging av nettverkssamlinger for kvinnelige trenere, som trenerne har ansvar for å arrangere på utvalgte konkurranser og mesterskap i 2023. 
Nettverkssamlingene har vist seg å være en viktig arena for kvinnelige trenere. I fjor arrangerte prosjektgruppa hele ti samlinger på utvalgte konkurranser og mesterskap. Årets mål er å holde på engasjementet som er skapt og etablere nettverket i enda større grad. Nettverkssamlinger er et ledd i NSFs arbeid med mål om økt kjønnsbalanse blant trenere på de høyere nivåene. Hovedmålet med trenernettverket er at flere skal fortsette som trenere, samt motivere og inspirere de som ønsker til å ta steget videre opp i nivå.
Med råd fra idrettspresidenten

Prosjektet har også fanget interesse hos idrettspresident, Berit Kjøll, som inviterte jentene til en kaffeprat. Hun syntes det var imponerende å høre om det arbeidet som er blitt gjort frem til nå, og hadde også nyttige tips og råd for større utbytte av samlingene.

God kjønnsbalanse er bra for både kvinner og menn

Det ble også tid for deltakelse på seminaret “Idrettens kvinnedag” i regi av NIF, Norsk Tipping og NFF. Det ble delt inspirerende historier fra kjente idrettsfjes, som fotballpresident Lise Klaveness. Presentatørene var enige i at noe må gjøres med strukturen, ikke med kvinnene. Praksiser og prioriteringer må endres og det må større bevissthet og tydeligere strategier til. Kvinner ble utfordret til å gripe muligheter som kommer, og oppfordret personer i maktposisjoner til å gi muligheter. Seminaret kan sees i opptak her.

Nettverkssamlingene for 2023 har oppstart på LÅMØ

Prosjektgruppa består av fem trenere fra alle NSFs regioner – nord, sør, øst, vest og midt. De vil arrangeres samlinger i alle fem landsdeler på LÅMØ. Samlingen vil foregå i en times tid med matservering. ALLE kvinnelige trenere er velkomne. Samlingene er helt uformelle med fokus på å bli kjent med flere trenere. Nettverket skal gi tilhørighet, støtte, dele råd, gi inspirasjon og motivasjon til trenerne.

Detaljert informasjon blir postet i Facebook-gruppen «Trenernettverk for kvinner i NSF» og Instagram-kontoen: «Trenernettverk for kvinner NSF»

 

 

NSF med flere tiltak for økt kjønnsbalanse i 2023:

NSF har fått midler fra World Aquatics (tidligere FINA) til å gjennomføre flere tiltak. NSF skal også i år støtte kvinnelige trenere med deltakeravgift til Trener 2-utdanningen. Kjønnsbalanse skal også inn som tema på Kompetansehelga og Trener/lederkonferansen for klubbledere og trenere. Nytt av året er at det skal settes i gang et mentorprogram for seks ambisiøse trenere.

Vi gleder oss til å sette i gang!

 

Disse trenerne er vi heldige å ha med på laget i prosjektgruppa for 2023:

Andrea Kittelsen (26) – region Midt

Trener i Trondhjems SLK

“Jeg vil bistå i prosjektet for å synliggjøre kvinnelige trenere i NSF og motivere flere til å ta muligheter. Det er viktig med trenerteam der begge kjønn er representert, for best mulig utvikling og trivsel hos utøverne.”

 

Ida Sandin (37) – region Øst

Trener i Triton Lillestrøm

 

Alma Aaste Løvstuen Moen (25) – region Sør

Trener i Grimstad SK

“Jeg ønsker å bidra til å øke andelen kvinnelige trenere”.

 

Vera Nowbuth-Thoresen (47) – region Nord

Trener i Kirkenes SK

“Motivasjonen min til å bidra er å kunne gjøre avstandene mindre.”

 

Tiril Fredrikke Rist Jensen (28) – region Vest

Trener i Sandnes SLK

“Jeg har lyst til å bidra for å få flere kvinner til å bli “rett person, til rett tid”, bli trygge i rollen, og få muligheter.”

X