go up

Dette er finalistene til Årets ildsjel 2023

Juryen har valgt ut tre finalister i kategorien Årets ildsjel 2023! Vinneren vil kåres på NSFs prisutdeling lørdag 26. august under den årlige Trener/lederkonferansen.

Dette er årets finalister til å vinne prisen:

 

ELLA CATHRINE SCHØNING

Tilhørighet: Larvik Svømmeklubb

Cathrine er leder i Larvik Svømmeklubb og også leder for svømmeskolen. Hun har jobbet frivillig for klubben i hele 30 år. Cathrine har viet store deler av sitt liv til svømming og klubben, og hun har vært en pådriver for å skape et inkluderende og positivt miljø for alle svømmere. Hun har vært en lojal og et engasjert medlem i klubben hele sitt liv, og hun har vist en utrolig vilje til å gi tilbake til klubben og svømmemiljøet. Hun bruker all sin ekstra tid til dugnadsarbeid og frivillig innsats for å legge til rette for best mulig forhold for klubben og svømmerne. Cathrine er en rollemodell for alle svømmere i klubben, og hun har vært en inspirasjon for mange. Hun har vist en unik evne til å motivere og støtte både nye og erfarne svømmere, og hun har alltid vært tilgjengelig for å hjelpe og gi råd. Cathrine bruker omtrent 25 dugnadstimer i uken på klubben, både på svømmeskolen og i styrearbeid. Cathrine har også vært en pådriver for å utvide klubbens aktiviteter, og hun har jobbet hardt for å skape et bredt tilbud for alle aldre og nivåer. Hun har satt fokus på inkludering og bredde, og har vært en stor støtte for nye medlemmer som ønsker å lære å svømme og delta i klubbens aktiviteter. Hennes dedikasjon og engasjement for klubben og svømmemiljøet har gjort en stor forskjell for mange!

 

HARRIET ENGESVIK

Tilhørighet: Namsos Vannpoloklubb

Harriet har vært leder i Namsos Vannpoloklubb siden 1996, og er også trener, utøver og dommer. Hun satt også som styremedlem i Nord-Trøndelag svømmekrets fra 2011-2015. Hun har vært med i Vannpoloutvalget i over ti år, både som leder og medlem. Hennes oppgave i vannpoloutvalget har blant annet bestått i å bistå med arrangering av seriespill og cup-NM, i tillegg til å bistå på junior-cuper til andre klubber. Hun er til stede i miljøet og på de arrangement som arrangeres og følger opp klubber ved behov.

Alle i Namsos vet hvem hun er på grunn av hennes engasjement. Harriet jobber nesten døgnet rundt med å få alt av arrangementer til å gå som planlagt. Hun er strukturert og effektiv, gjør sjelden feil, og er en veldig tålmodig person. Hun viser omtanke for spillere fra andre lag og viser at hun har klare verdier. Hun er en stor berikelse for norsk vannpolo.

 

ODD RYDNING

Tilhørighet: Troms Svømmekrets

Odd er i dag kasserer i Troms Svømmekrets. Odd har sittet i kretsstyret de siste 30 årene, og har innehatt vervet som kasserer mesteparten av tiden. Siden 1988 har Odd sittet i styret i Harstad Svømmeklubb. Odd har aldri mottatt lønn, verken fra Troms Svømmekrets eller som styremedlem i Harstad SvK. Tidligere var han arrangør på stevner, dommer fra 1988-2012 og kjørte utøvere rundt på stevner da han selv hadde barn som svømte. På spørsmål om hvor lenge han satt som administrator på stevner, husket han ikke dette. Da han startet, brukte man et program som het Vannmannen. Han bIe med over da Kobben kom, og da Victoria gjorde sitt inntog, gav han stafettpinnen videre når det gjaldt styring av stevner. Etter Victoria satt han “kun” med påmeldinger. I alle disse år har Odd utgjort en forskjell. Odd utviser et skjønn og en kontroll i vervet sitt som er uvurderlig i mange sammenhenger. Etter at egne barn ikke lengre var aktive utøvere, stiller Odd opp for dagens utøvere og er limet i dagens kretsstyre. Til tross for at Odd fylte 80 år i 2022 har han kontroll på søknadsfrister, tar initiativ til utvikling og fremmer vekst i kretsen. Troms svømmekrets vet at de har klubbene i Troms i ryggen når kretsen nominerer ham til Ildsjel- prisen 2023. Han er et forbilde, og han vil bli husket også etter den dagen han velger å “pensjonere” seg fra verv og engasjement.

 

 

Vi gleder oss til å hylle frivilligheten på prisutdelingen sammen med alle deltakerne på Trener/lederkonferansen!

 


Kriteriene for å bli nominert som årets ildsjel er som følger:

  • Gjør et frivillig, ulønnet arbeid i en klubb eller krets i Norges Svømmeforbund (NSF). Eksempelvis styreverv, arrangement, dommer, trener, oppmann/kvinne, vaffelsteker eller andre roller.
  • Gjør en solid innsats for idretten, utover det som normalt forventes av en frivillig.
  • Har jobbet godt over tid i klubben eller kretsen.
  • Er et forbilde ovenfor andre innenfor NSF, og bidrar til at NSFs idretter løftes i sitt lokalsamfunn.
X