go up

KONKURRANSER PARASVØMMING

Norge kan alle utøvere være med på rekruttstevner. For å være med på approbert stevne, må en som parautøver ha gyldig lisens og gyldig klassifisering. Som for alle andre utøvere er det kvalifiseringskrav for å være med på norske mesterskap. Det kan også gjelde for enkelte andre større stevner.  

Dette kan være nyttig å vite:

 • Regler for parasvømming er inkludert i NSFs regler for svømming 
 • På de fleste stevner konkurrere parautøvere mot hverandre, uavhengig av hvilken klasse de er i. Den som er nærmest verdensrekorden ( på langbane pr 1. januar) i sin  klasse er den som vinner. Den som er nærmest verdensrekorden og har lavest prosent, vinner. Verdensrekorden er alltid 100%. Får man en tid under 100%, f.eks. 98%, er det ny verdensrekord.
 • Kvalifiseringskrav for å være med være med på NM er:
  – Senior-NM: 150% av gjeldende verdensrekord
  – Junior-NM: 160% av gjeldende verdensrekord 

Norske rekorder parasvømming finner du på www.medley.no

Gå inn på menyen Rekorder og velg rekorder for funksjonshemmede (for 25m, 50m eller begge).

Det er ikke registrert rekorder for alle øvelser og klasser. Krav for å registrert norsk rekord er at tiden må være 120% eller bedre enn gjeldende verdensrekord i aktuell klasse.

 

Alle NM-krav og krav til til de ulike mesterskap er publisert på siden Kval.krav (under menyen Svømming).

Internasjonale Rekorder, Ranking og Resultater (World Para Swimming (WPS) sin hjemmeside)

 

AKTUELLE STEVNER OG AKTIVITETER 

Nedenfor finner du en oversikt over noen aktuelle stevner og arrangementer for både nye og  mer erfarne parautøvere. Klubber som ønsker mer informasjon og ønsker å melde på sine svømmere, tar selv kontakt med arrangøren. Vi gjør oppmerksom  på at det sikkert finnes flere stevner og aktiviteter som kan være aktuelle.

Vi gjør også oppmerksom på at alle stevner er åpne for alle parautøvere med gyldig lisens og klassifisering (På NM er det kvalkrav for å være med).

Er det flere stevner eller aktiviteter som bør være med på denne oversikten? Send en e-post med informasjon til kristin@svomming.no

 

 • ÅPEN PARASAMLING SVØMMING – I 2020 er denne  27. – 28./29. november  i Oslo
  Oppdatert:
  Pr 19. oktober – Det blir Åpen parasamling i svømming i Oslo siste helgen i november. Av hensyn til smittevernregler, må antall deltakere begrenses. Aktive svømmere og de som venter på klassifisering for første gang vil bli prioritert.
  ->> MEN har du en eller flere utøvere i klubben du tror kan være aktuelle for en slik samling, ta kontakt med Kristin i Svømmeforbundet, kristin@svomming.no, helst innen 1. november.

  Norges Svømmeforbund arrangerer årlig samling for svømmere som er i gang i klubb og som vil få et innblikk i hva som kreves hvis en vil satse på svømming. Samlingen ledes av landslagstrener Morten Eklund og vårt paralandslag har også samling samtidig. Det er et krav om at det må være med en trener fra hver klubb som har med svømmer. Dette for at også trenere skal lære – og ta med det de har lært tilbake til klubben. Samlingen er for svømmere med bevegelses,- syns-  og hørselshemming.

  Samling har base på Olympiatoppen og svømmetrening på Norges Idrettshøgskole.

 

 • Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede – årlig nasjonalt 2020
  Nasjonalt stevne avlyst i 2020 – det er klubbene selv som må legge til rette for Landsstevne-aktivitet, se oppdatert informasjon her
  Svømmeforbundets årlige stevne for utviklingshemmede, med klasser og tilbud til ferske svømmere og de som ikke trener så mye – og klasser for de som satser på svømming. Rammen rundt dette stevne skal være tilsvarende som et Norges Mesterskap. 

  – Les mer på vår Landsstevneside. 
  – Se også egen side på Facebook. 
 • Superlekene i Stavanger og i Haugsund
  Superlekene er et idrettsstevne for utviklingshemmede som årlig arrangeres i Stavanger på våren og i Haugesund på høsten. Det er flere idretter på programmet og svømming er en av de. Les mer på www.superlekene.no.
 • VIVIL-lekene på Nadderud i Bærum
  Årlig stevne for utviklingshemmede der det konkurreres i flere idretter. Svømmestevnet på VIVIL-lekene arrangeres alltid på fredagen. Mer informasjon om VIVIL-lekene, finner du på www.vivillekene.no
 • Julesvømmen i desember
  Årlig stevne for svømmere med utviklingshemning /  i klasse S14. Stevne er uapprobert og har en god sosial profil. Her er det plass til både nye og mer etablere svømmere. Også de som ikke er med i klubb!
  Stevnet arrangeres av Oslo IL Svømming og SK Speed. 

 

Åpen dag/åpen trening
Ønsker klubben din å viser fram aktiviteten dere driver med – og kanskje få med flere på kurs og trening? Eller ønsker derre å ha en lokal /regional samling for parasvømmere?
Svømmeklubber som ønsker å arrangere slike aktiviteter kan søke om tilskudd fra NSF til gjennomføringen. NSF vil da også være behjelpelig med å markedsføre aktiviteten/arrangementet.

 

Spørsmål? Ta kontakt med Kristin Homb i NSF, kristin@svomming.no.

 

 

 

X