go up

Sesongens første samling for svømmelandslagene

Denne uken er det norske junior- og seniorlandslag i svømming samlet i Torremolinos, Spania. Det er første samling etter sommerferien, og en mulighet for landslagstrenerne å se hvordan formen er hos utøverne og for å sikre den best mulige start på sesongen 2022-2023.

– Målet er å få en ordentlig kick-off på sesongen 2022-2023. Det å få samlet hele gjengen og se at alle er i rute, sier landslagssjef, Petter Løvberg og fortsetter:

– Vi har mange forskjellige programmer ut fra hvor ståstedene er. Mange har hatt ferie, noen er tidlig i oppstart og noen har vært lenge i gang. Det å få bekreftet at sesongen er i gang og vi får se hvor ståa er blant både de beste og nest beste svømmere i norsk svømming.

18 svømmere og fire trenere har tatt turen til Torremolinos og sesongens første samling. Fasilitetene og værforholdene er blant grunnene til at gruppen har tatt turen til Spania.

– Vi finner ikke den type basseng i Norge hvor vi kan trene utendørs i september måned. Vi har gode forhold her nede og det er en kort reise. Ikke minst trener svømmerne inne hele sesongen så det er deilig å benytte anledningen til å trene ute i gode omgivelser, sier Petter.

For noen utøvere er det første samling med landslaget, mens andre utøvere har været med i flere år. Det skyldes at både juniorer og seniorer er samlet i Torremolinos. De trener sammen, spiser sammen og har sosialt samvær med hverandre. Det er et bevist valg som trenerne har tatt forut for samlingen.

– Der er ikke tvil om at det er en positiv effekt å ta juniorene med seniorene. Vi har gode forbilder i seniorgruppen som går foran med gode verdier og holdninger og ikke minst god treningsmoral. Det smitter på juniorene og gir en gnist til å ønske seg opp på seniorlandslaget etter hvert. Det har vi gode erfaringer med gjennom mange år som vi fortsetter å gjøre. Så vi har en god tradisjon for å hospitere juniorene med seniorene, slutter Petter.

På fredag går turen tilbake til Norge, hvor utøverne skal tilbake til klubbene deres. Innen skal utøverne ha flere treningsøkter hver dag samt møter og samtaler med trenerne for å sikre en god start på sesongen.

X