go up

Første landslagssamling for Mille og Karen

De fleste atleter drømmer om å bli en del av landslaget deres. Få når gjennom nåløyet og tas ut. Akkurat nå er noen av de norske svømmerne med store drømmer samlet i Torremolinos i Spania. De er en del av junior- og seniorlandslaget og er denne uken samlet for å oppnå en best mulig start på sesongen 2022-2023.

To av de utøverne deltar på samling for første gang. Mille og Karen er med på juniorlandslaget og trener denne uken med noen av de svømmerne som de i mange år har sett opp til.

– Det er både gøy og litt skummelt. De forventer noe av oss, at vi skal gjøre en bra innsats som de nye, forteller Mille.

– Det er folk vi har sett opp til veldig lenge, som har vært gode veldig lenge og vært med i mange mesterskap. Så det er gøy og man kan lære veldig mye av dem, supplerer Karen.

Under samlingen er det rikelig med muligheter til å lære av de andre svømmerne og medreisende trenere. Hverdagen for svømmerne inkluderer typisk to økter i vann og avhengig av treningsbelastningen også en joggetur.

– Det er litt forskjellig hvordan dagene er på samling. Vi kan starte med en rolig joggetur på 30 minutter og så er det svømming, sier Mille.

– Ja, eller først frokost og så trening. På denne samlingen har vi hatt morgentrening fra 9-11 og så går vi tilbake til hotellet og spiser lunsj, forteller Karen.

– Så har vi ettermiddagstrening igjen fra 17-19, slutter Mille.

Landslagssjef, Petter Løvberg fortalte i går om samlingens mål og hvorfor junior- og seniorlandslaget er samlet sammen. Mille og Karen kjenner også på de positive sidene ved å være sammen med seniorlandslaget.

– Det er gøy å reise med folk jeg ser opp til og har lyst til å bli like gode som. Så syns jeg det er kjekt å lære av forskjellige trenere fra ulike klubber, sier Mille og refererer til de fire trenerne som er med på turen.

Mellom treningene har svømmerne tid til å restituere seg og se litt av byen. Denne tiden brukes også til sosiale aktiviteter slik at svømmerne blir bedre kjent. For Mille og Karen har prosessen med å bli kjent med de andre og bli inkludert vært positiv.

– Jeg syns det har vært veldig bra. De har tatt oss godt imot alle sammen og vi er blitt bedre kjent med alle gutter og jenter, sier Mille.

– Det har vært veldig inkluderende miljø, slutter Karen.

X