go up

Ungt lederskap – gull verdt for NSFs klubber!

I helgen ble var det andre og siste samling for Lederkurs for ungdom for kull 2022/2023. Vi var spente på å høre hvordan det hadde gått i praksisperioden i egen klubb, og ikke minst – hvile erfaringer hadde de gjort seg som ledere? 

Siden vi så ungdommene på første kurshelg i november, fikk de i oppgave å gjennomføre et valgt prosjekt som skulle komme klubben deres til gode. De unge lederne lærte på første samling hvordan å skrive en handlingsplan, og også å sette seg realistiske, men samtidig ambisiøse mål.

Noen av prosjektene hadde blant annet som mål om å:

  • Forbedre kvaliteten på svømmeopplæringen
  • Øke aktivitets- og treningstilbudet i klubb
  • Forhindre frafall og øke kvaliteten på treningstilbudet
  • Inkludere flere grupper i klubben
  • Forsterke det sosiale miljøet blant yngre utøvere

Klubbene deres er heldige som har engasjert og kreativ ungdom som ønsker utvikling. Ungdommene viste på samlingen at de har stått på og jobbet hardt for prosjektene sine. Det var imponerende å høre alt som var blitt gjennomført. Det er også mye læring å hente i prosjekter som ikke har gått helt som planlagt. Deltakerne viste stor refleksjonsevne og bevissthet, og ga hverandre gode tilbakemeldinger.

Vi håper kursdeltakerne våre går ut av kurset med en sterkere selvtillit og bevissthet om at det de gjør er bra og viktig. Unge ledere er en stor ressurs for våre klubber og har en unik innsikt: de vet hva unge trenger. Vi oppfordrer de unge lederne våre tar med seg verktøyene de lærte i kurset og forstår at man kan komme langt med en handlingsplan med SMARTE mål. Kunnskapen og verktøyene fra kurset gjelder ikke bare for idretten, men er noe deltakerne også kan ta med seg videre inn i studier, arbeidsliv, og livet generelt!

Vi ønsker de unge lederne lykke til videre, og håper de vil fortsette sitt engasjement for idretten i fremtiden! Vi oppfordrer også våre klubber til å se verdien av ungt lederskap og tørre og slippe de unge til. Vi heier på deltakerne våre og ønsker dem masse lykke til videre! Vi har en sterk følelse på at vi kommer til å se dem igjen!

 

Nysgjerrig på Lederkurs for ungdom?

Påmelding for neste kurs åpner før sommeren, med oppstart på senhøsten. Les mer ved å klikke her.

Bilde fra første samling i november 2022.

X