go up

Trener 2 gir kunnskap, erfaring og nettverk

Det finnes masse engasjerte og dyktige svømmetrenere i Norge og også i år er det et stort ønske om å videreutvikle kompetansen til trenerne som har tatt Trener 1-utdanningen. 12 svømmetrenere er nå startet på Trener 2-utdanning, og hadde forrige uke samling i Trondheim.

Trener 2-utdanning arrangeres en gang i året i samarbeid med Høgskolen i Innlandet og flere særforbund. Rundt 50 trenere deltar på dette års Trener 2, 12 av disse fra svømming. For å delta på Trener 2 må deltakeren ha gjennomført Trener 1. Målgruppen for deltakere er trenere for ungdom som ønsker å utvikle seg selv og sine utøvere videre.

Martin Hemminghyth er trener i Asker Svømmeklubb og er blant deltakerne i årets Trener 2. For ham er det viktig å utvikle seg videre og jobbe for å skape enda bedre treningsmuligheter for utøverne.

Jeg tar Trener 2 for å kvalitetssikre mye av det jeg allerede tror på treningsmessig og for å etablere et ordentlig kommunikasjonsrepertoar med tanke på bedre å kunne sette ord på ting når man er på idrettsarenaen, sier Martin.

Martin Hemminghyth Foto: Asker Svømmeklubb

Stort utbytte av erfaringsutveksling og nettverk

Trener 2 har to fellessamlinger og en forbundsspesifikk samling, i tillegg til en kort informasjonssamling.

Vi har snakket mye om vekst-mentalitet og hvordan legge vekt på selve prosessen av utvikling i kontrast til statisk-mentalitet som da er mer resultatsbevisst. Videre så har vi snakket mye om planlegging. I forhold til svømming så har det vært kult å høre fra andre – også litt mer erfarne – trenere om hvilke tanker og refleksjoner de har rundt ulike måter å kategorisere og organisere en full trening/konkurranse sesong, sier Martin.

Med Trener 2-utdanning vil deltakerne få kunnskap og verktøy for å planlegge og styre trening både kort- og langsiktig. Samtidig vil deltakerne kunne bidra til å utvikle utøvere med klubbens visjon, verdier og mål som rettesnor. I tillegg vil deltakerne være i stand til å håndtere ulike problemer som kan oppstå i en treningsgruppe eller for enkeltutøvere, ledelse og foreldre.

Det viktigste med trener 2 er jo det nettverket man bygger. Man får muligheten til å møte mange andre sultne trenere som er gira på mer kunnskap. Det å fortsette å være nysgjerrig og stille spørsmål er ekstremt viktig og da er det kult å vite at jeg kan kontakte mange av de forskjellige trenerne jeg har møtt på Trener 2 og snakke om det som interesserer oss mest. Og det er idretten vår, sier Martin.

Trener 2-gruppen har nå gjennomført to av tre samlinger. Den siste samlingen er en fellessamling for alle Trener 2-elever og finner sted i Elverum i september.

Synes du Trener 2-studiet virker interessant? Les mer om studiet her.

X