go up

Sertifisering av eliteklubber 2022

Norges Svømmeforbund gratulerer Bærumsvømmerne, Lambertseter Svømmeklubb og Oslo Idrettslag svømming som sertifiserte eliteklubber for 2022! Bærumsvømmerne og Lambertseter Svømmeklubb sertifiseres for 3. gang, og Oslo Idrettslag svømming for første gang.

Bakgrunnen for å sertifisere er å sikre at klubber som kaller seg eliteklubb faktisk tilbyr et godt nok nivå for eliteutøvere. Det eneste “må” kravet er at klubben har utøvere på seniorlandslaget. I tillegg til at klubbene har godt tilbud til eliten, det er flere andre kriterier som klubben bør ha på plass. Klubben må ha fokus på bredden, på god opplæring, fokus på utdanning og klubbutviklling. Det er flere kriterier innen hvert del av «organisasjonshjulet» som må oppnås.

En eliteklubb er derfor mye mer enn kun eliteutøvere. Den må ha god kvalitet i alle ledd, har fokus på bredde og trygg opplæring, er gode på ivaretakelse og opplæring av trenere, ansatte, frivillige og tillitsvalgte, samt tilbyr medlemmer og utøvere et godt, trygt og allsidig trenings-, konkurranse- og sosialt miljø. 

Det har også vært et ønske fra klubber om en sertifisering. Les mer om eliteklubb og kriteriene som må oppnås her.

Landslagssjef Petter Løvberg mener at sertifisering av eliteklubber vil kunne bidra til en enda sterkere internasjonal prestasjonsutvikling, i tillegg til å heve standard på hva en klubb på dette nivået i Norge skal bidra med i lokalsamfunnet og i utviklingen av svømmeidrettene i Norge.

Sertifiseringen skjer for et kalenderår, og det har igjen vært en veldig positiv prosess med de tre klubbene som er sertifisert for 2022. Norges Svømmeforbund ser det som en stor anerkjennelse for Lambertseter SK, Bærumsvømmerne og Oslo Idrettslag svømming å bli sertifisert som eliteklubb. Vi gleder oss til videre samarbeid og mye god aktivitet i året som kommer!

 

Alle klubber kan selv bestemme hvilken klubbtype de er. Det er kun eliteklubber som må sertifiseres. De andre klubbtypene er Breddeklubb, Konkurranseklubb og NM-klubb. Klubbtypene gjelder for alle grener. Klubbene bestemmer hvilken klubbtype de er, og kan jobbe med utvikling av klubben ut ifra sitt nivå og sine ambisjoner. Les mer om de ulike klubbtypene.

 

X