go up

Prisutdeling under Trener-/Lederkonferansen

Under Trener-/Lederkonferansen 2020 som arrangeres på Lillestrøm, hadde Norges Svømmeforbund utdeling av priser.

Årets utøver 2019-2020 – stup

Helle Tuxen – Pingvin Stupklubb (Randabergstuperne fram til februar 2020)
Hele vinner prisen årets stuper for beste internasjonale seniorresultat etter å ha oppnådd semifinaleplass i FINA Grand Prix Madrid og FINA Grand Prix Rostock. Helle idrettsstipend på 10.000 kroner.

Helge og Helle Tuxen

Årets trener 2019-2020 – stup

Helge Tuxen – Pingvin Stupklubb (Randabergstuperne fram til februar 2020)
Prisen tildeles treneren til utøveren med beste internasjonale seniorresultat – og Helge er trener for sin datter Helle.

 

 

Årets utøver 2019-2020 – svømming

Henrik Christiansen – Lambertseter Svømmeklubb
Prisen går til det beste resultat oppnådd i internasjonalt mesterskap. I sesongen 2019-2020 har det kun vært gjennomført ett internasjonalt mesterskap. Prisen deles ut med bakgrunn i Henrik sin prestasjon i EM kortbane i Glasgow i desember 2019. Han vant sølvmedalje på 1500 meter fri med tiden 14.18.15, og fikk høyeste FINA poengsum blant norske svømmere. Henrik mottar idrettsstipend på 10.000 kroner.

 

 

Årets trener 2019-2020 – svømming

Sondre Solberg – Bærumsvømmerne
Sondre hadde 4 svømmere kvalifisert til EM kortbane i Glasgow i desember 2019. To av svømmerne var i finaler, og Tomoe Zenimoto Hvas vant sølvmedalje på 200m medley og satte Nordisk rekord.

 

 

Beste svømmeklubb 2019 – 2020

Bærumsvømmerne
I kåringen av beste svømmeklubb, er det resultatene fra ÅM og NM junior og senior som teller. Siden det ikke har vært ÅM i år, regnes ikke denne med. I tillegg får klubbene poeng for deltakere og resultater fra internasjonale mesterskap. I år har ble Bærumsvømmerne en klar vinner.

 

Årets ildsjel 2020

Tor Morten Wist – Bryne Symjeklubb
Han brenner for klubben sin og for at alle skal oppleve mestring og glede ved svømming. Han legger ned utallige timer som frivillig i uken og har jobbet frivillig i 25 år. Han er trener, dommer og starter, og er sterkt delaktig i arrangeringen av Nordsjøstevnet. Tidligere har han hatt flere styreverv i klubben. Han stiller som dommer på de stevnene han «kan» stå over som trener, er først på bassengkanten om morgenen. Han tar seg god tid til alle og har sterke bånd til de han trener.

 

 

 

 

Prisen «Årets parasvømmer» blir dessverre ikke delt ut for 2019-2020 sesongen, ettersom det ikke har vært noen internasjonale mesterskap for parasvømmerne.

 

I kriteriene for «Beste stupeklubb» er kriteriet beste klubb sammenlagt i NM junior, NM senior og Landsfinalen. NM senior er utsatt grunnet pandemisituasjonen, og skal etter planen arrangeres i oktober. Stuputvalget ønsker dermed å avvente denne kåringen til etter NM senior, for et mest mulig rettferdig resultat.

Sak publisert 30.10.20: Bergen Stupeklubb ble Årets Stupeklubb 2019/2020. 

 

Norges Svømmeforbund sin Trener-/Lederkonferanse ble live streamet. Klikk for å se i opptak. 

X