go up

Nordsjøstevnet for 43. gang

Tradisjonsrike Nordsjøstevne arrangeres til helgen for 43. gang. Stavanger Svømmehall er kjent for å være ett av de raskeste kortbanebassengene i Nord- Europa og mange europeiske toppsvømmere bruker Nordsjøstevnet som en siste mulighet enten for å kvalifisere for eller som oppkjøring til VM i svømming som arrangeres i Windsor, Canada 6.-11. desember. Henrik Christiansen har dessverre blitt syk, men det er allikevel 14 andre svømmere som var med i OL i Rio

 

Det norske landslaget møter landsslagsutøvere fra en rekke store europeiske svømmenasjoner. Italia stiller med den sterkeste troppen med årets europamester på 100 fri, Luca Dotto i spissen. Italia har med seg en meget erfaren tropp med en rekke topputøvere, Marco Bellotti og Michele Santucci har begge representert Italia i de 3 siste OL (Bejing -08, London-12 og Rio -16).
Susann Bjørnsen var sammen med Henrik Christiansen Norges representanter under årets OL i Rio hvor hun satte ny Norsk rekord på 50m fri. Under årets Nordsjøstevne vil hun få sterk konkurranse om prisen for stevnet beste kvinnelige utøver fra bl.a Nina Kost fra Tyskland, som ble Nordsjøstevnets nest beste kvinnelige utøver i fjor.

 

Rogalands største lokale forhåpninger legges på 17 år gamle Truls Wigdel fra Madla Svømmeklubb. Truls er som en av 4 forhåndsuttatt til årets senior VM i Canada i desember og er favoritt til å bli stevnets beste Juniorsvømmer. Vi håper også at Erik Årsland Gidskehaug fra Madla Svømmeklubb skal kunne få benytte den gode konkurransen til å nærme seg sine tidligere bestenoteringer og kjempe om landslagsplass og deltakelse på det norske laget til VM.

 

Stevneleder Christin Svensen er svært fornøyd med at Norsjøstevnet igjen tiltrekker seg en rekke internasjonale toppsvømmere til å kjempe mot hele det norske landslaget og ser frem til svømmefest i tre dager til ende. Publikum bør kjenne sin besøkelsestid, her kan en oppleve en av verdens største idretter på internasjonalt toppnivå.

 

Landslagssjef Petter Løvberg gleder seg til å komme til Nordsjøstevnet for å se Norgeseliten kjempe mot europeiske elitesvømmere. Stevnet er også siste mulighet for de norske som ikke er forhåndsuttatt til VM til å kjempe om en tur til Canada i desember. Mange vil også benytte stevnet som en siste mulighet for kvalifisering til Jr. NM og Landslagsplasser.

 

Forsøk starter daglig 4.-6. november kl. 09.00 med finaler fra kl. 17.00 fredag/lørdag og fra kl. 16.00 søndag.

 

For mer informasjon:

Stevneleder Christin Svensen
tlf   97180374 eller meetdirector@northseaswimmeet.com

Pressekontakt Bjørn Wigdel
tlf 9161 2448, press@northseaswimmeet.com

Landslagssjef Petter Løvberg
Tlf 97060795

 

Mer informasjon på www.northseaswimmeet.com

Hele stevnet sendes direkte på www.livetiming.no

Rapporter, resultater, bilder etc publiseres forløpende på stevnets Facebookside

 

X