go up

NM i svømming kortbane 2019

Norgesmesterskapet i svømming på kortbane (25 meter) for junior, senior og parasvømmere arrangeres i Stavanger svømmehall torsdag 14. – søndag 17.mars 2019. Stavanger Svømmeklubb er teknisk arrangør. Mesterskapet samler landets beste junior-, senior- og parautøvere, og 432 svømmere fra 67 klubber skal delta.

 

I seniorklassen forventes det at de 13 svømmerne som er tatt ut til EM kortbane (Glasgow 4.-8. desember) kommer til å dominere. Utøvere som Henrik Christiansen, Ingeborg Vassbakk Løyning, Tomoe Zenimoto Hvas og Malene Rypestøl er klare forhåndsfavoritter i sine hovedøvelser, og NM blir en god test på hvor svømmerne står før de siste forberedelsene inn mot høstens hovedmål.

 

Parallelt med NM senior avvikles NM junior under formiddagsheatene. Norsk ungdomsmesterskap, som ble arrangert for 3 uker siden, viste at det er mange spennende svømmere på gang, og også her er det nok utøverne som er tatt ut til vinterens internasjonale mesterskap, Nordisk juniormesterskap, som kommer til å dominere.

 

Parasvømmerne har ikke noe internasjonalt mesterskap før EM i mai 2020, så for dem er dette Norgesmesterskapet høstens hovedmål. Spesielt spennende er det å se om unge Fredrik Solberg og Gabriel Steen tar nye steg, og om de mer erfarne utøverne Andreas Bjørnstad og Sarah Louise Rung er i rute mot Paralympics i Tokyo.

 

Vi gleder oss til 4 dager med topp svømming i Stavanger!

Pressekontakt hos arrangør Stavanger Svømmeklubb: Øyvind Sigvaldsen – mobil: 9921 6085.

Pressekontakt Norges Svømmeforbund: Landslagssjef Petter Løvberg – mobil: 9706 0795.

X