go up

NM dag 3 ble avsluttet med to norske senior rekorder

Oslo Idrettslag Svømming (OI Svømming) sørget for en innholdsrik avslutning på NM dag 3, da både herre- og damelaget satte ny norsk seniorrekord på 4x100m lagmedley.

Jentene svømmer på tiden 4.02,64 og tar nesten 2 sekunder av forrige rekord som ble satt av Bærumsvømmerne i 2019 og var på tiden 4.04,49.

Ingeborg Vassbakk Løyning sørget for å gi OI-laget en forrykende start da hun kom i mål to kroppslengder foran nærmeste konkurrent på rygg-distansen. June Selin svømte en flott brystetappe, mens Malene Rypestøl viste imponerende styrke på fly. Malene Lisken fortsatte det flotte arbeidet på 100m fri og sendte laget i mål med ny norsk seniorrekord.

Det er ingenting som å ta ny norsk rekord på stafetten med disse jentene og gjøre det sammen med klubben på dag 3 var sykt kult. Vi prøvde på samme rekorden i fjor og kanskje ble det litt for mye fokus på rekorden, men i dag var fokuset mer på å svømme bra og det fungerte bra, sier jentene etter rekorden.

OI-gutta viste minst like sterk form da de tok rekorden på 4x100m lag medley. Markus Lie åpnet for laget på 100m rygg og var nærme norsk rekord på distansen. Mathias Hoseth, Magnus Belsvik og Axel Melberg fulgte etter og sørget for å sikre OI sin andre seniorrekord for kvelden med sine flotte prestasjoner. Ny norsk rekord er på tiden 3.31,60. Den tidligere norske rekorden ble satt av Bergensvømmerne i 2022 og var på tiden 3.34.23.

Formiddagen bød på para- og juniorrekorder

Det ble også satt norske rekorder lørdag formiddag da Gabriel Steen satte ny norsk pararekord på 100m fri i paraklasse S13. Han svømmer på tiden 54,49 og var forståelig nok fornøyd etter løpet.

Det føles veldig bra at arbeidet vi har gjort de siste 3-4 månedene har gitt resultater og at kroppen responderer. Jeg har ikke hatt optimal trening til NM, men det er godt å vite at kroppen er i god form, sier Gabriel Steen fra Trondhjems Svømme- og Livredningsklubb.

Bjørnar Laskerud fra Bergens Svømme Club (BSC) tangerer norsk juniorrekord på 50m fri. Rekorden ble satt i åpningen av guttenes 4x50m fri stafett. Han svømmer på tiden 21,94.

Det er deilig. Det var siste rekord på agendaen. Nå er det bare å gjøre rekordene uslåelige. Det føltes så bra og jeg er veldig glad. Det var en fin start på dag tre. Det er så kult å få dette i banken og at jeg klarer det etter å ha svømt i flere dager, sier Laskerud etter rekorden.

Laskerud var også med på stafettlaget som satte ny norsk juniorrekord på 4x100m lag medley for gutter. BSC kommer i mål på tiden 3.39,33 og slår dermed sin egen rekord fra 2021 som var på tiden 3.40,65.

Om NM kortbane 2023

Stevne Bergen (Bergen Vest SK, Bergen Svømme Club og SK Delfana) er teknisk arrangør for NM kortbane2023 for junior-, senior- og parasvømmere. Mesterskapet arrangeres i AdO arena Bergen fra 16. november til 19. november 2023.

X