go up

Markus Lie åpner VM kortbane med ny nordisk og norsk rekord

Bilde: Bildebyrån

Markus Lie åpnet VM kortbane i Melbourne med ny norsk og nordisk rekord på 100m rygg. Med tiden 50,89 kvalifiserte han seg til kveldens semifinale.

Det var veldig kjekt, veldig gøy. Jeg er superfornøyd med løpet og så fins det ting å forbedre til i kveld. Jeg må stramme litt opp, se på video og hvor jeg kan hente og forbedre litt og så egentlig bare prøve å gjøre ett nyt løp og ha det gøy i en semifinale, sier Markus Lie etter løpet.

Landslagssjef Petter Løvberg er i likhet med Markus godt fornøyd med dagens rekord, men han er også klar på at det venter en semifinale i kveld. Derfor slår han fast at det er viktig å se fremover og holde fokus på kveldens semifinale.

– Det er kjempeflott at han starter med å sette norsk, nordisk og personlig rekord. Det er det vi har fokus på, og ikke minst at han tar seg videre til en semifinale. Det er det vi alle drømmer om, å gå videre i løpet. Det har han klart, og det er det første steget. Det neste er å ikke bli mett av det, og Markus må holde seg sulten mot semifinalen. Det er absolutt ting man kan forbedre uti fra dagens heat og vi gleder oss til i kveld, sier landslagssjef Petter Løvberg.

I tillegg til Markus har også Nicholas Lia og Ingeborg Vassbakk Løyning vært i bassenget i formiddag. Nicholas svømte 50m fly på 23,00, mens Ingeborg svømte 100m rygg på 58,49. Ingen av tidene var nok til semifinaleplass.

I kveld svømmer Henrik Christiansen den direkte finalen på 1500m fri.

X