go up

Invitasjon til Parasamling svømming 23.-25. november

For 8. året på rad inviterer Norges Svømmeforbund til Parasamling svømming (tidligere Åpen samling) for svømmere med funksjonsnedsettelse (syn, – hørsels, – og bevegelseshemning) – en møteplass der nye, etablerte og våre beste svømmere møtes til felles trening, læring og inspirasjon.

Vi ønsker å invitere både svømmere som er godt etablerte i klubb og nye svømmere som er nysgjerrige på hvordan en kan bli bedre. Nye svømmere bør fortrinnsvis være med i en svømmeklubb eller trene svømming regelmessig med tanke på å konkurrere. Alle svømmere skal ha med seg sin trener – slik at trener kan ta med kunnskap tilbake til klubbtrening. Aldersgrensen for å være med er 12 år (fra året en fyller 12 år).

Med en slik felles samling håper vi å kunne bidra til økt kunnskap om svømming og trening, men også inspirere og motivere for videre svømmetrening. Vi oppfordrer også utøvere og trenere til knytte kontakter og utveksle erfaringer i løpet av samlingen. Kanskje kan utøvere og trenere avtale felles stevner å være med på – eller der det er praktisk mulig kan klubber avtale noen felles treninger.

 

Nærmere om samlingen
Samlingen starter på ettermiddagen fredag 23. november og avsluttes etter lunsj søndag 25. november. Base for samlingen er Olympiatoppen i Oslo. Her er det overnatting, alle måltider og basistrening. Svømmeøktene vil være på Norges Idrettshøgskole (er rett ved Olympiatoppen). Det vil være tre økter i vann. Disse ledes av landslagstrener Morten Eklund og ansvarlig for ParaUng-gruppen, Tone Gundrosen. Det blir to økter med basistrening, som ledes av ansvarlig fra Olympiatoppen.

 

Kostnader

  • Utøvere som er med for første gang: Vi dekker opphold og trening, samt 50%, inntil kr 1500 for fly/togbilletter (kvitteringer må sendes inn rett etter samlingen. 
  • Utøvere som har vært med tidligere: En egenandel på kr 750. Reise bestilles og betales av den enkelte/klubb.
  • Trenere: NSF dekker opphold og reise (reise til/fra flyplass/togstasjon dekkes av klubb)
  • Ledsagere/assistenter: Egenandel på kr 750 for ledsagere/assistenter til utøvere med BPA/er helt avhengig av ledsager for å være med på samlingen
  • Foresatte/andre ledsagere: Vi oppfordrer utøvere til å reise uten foresatte, men er foresatte som vil være med, bestiller vi rom så lenge det er ledig kapasitet. Det faktureres for faktiske kostnader ifm oppholdet. 

 

Reise
Alle skal i utgangspunktet bestille reise til og fra samlingen selv, men NSF kan være behjelpelig med bestilling, om det er ønskelig.
Vi oppfordrer til å bestille fly så tidlig som mulig, for å holde kostnader nede.

 

Klassifisering for utøvere med bevegelseshemming

Det vil være klassifisering av svømmere med bevegelseshemning lørdag 24. november.

  • ALLE utøvere som skal reklassifiseres, vil bli kontaktet av NSF.
  • NYE utøvere som enda ikke er klassifisert, må melde fra om dette så snart som mulig og senest inne påmeldingen.

Alle som skal klassifiseres, må sende inn medisinsk dokumentasjon på diagnosen.

Les mer om klassifisering på NSF sin hjemmeside: https://svomming.no/forbundet/parasvomming/klassifisering-2/

 

Se video der noen av våre beste parasvømmere oppfordrer til å være med på samlingen

Spørsmål om samlingen?
Ta kontakt med Kristin Homb, kristin@svomming.no / 907 48 548

X