go up

Fredrik Solberg klar for Para-VM i Manchester

Fra 31. juli til 6. august arrangeres Para Swimming World Championships i Manchester, England. Norge er representert med et sterkt kort på mesterskapet, da Fredrik Solberg fra Tønsberg SK skal svømme to disipliner i Manchester. Han konkurrerer blant annet på 50m fri, der han tok sølv i VM i 2022.

Jeg gleder meg veldig mye til VM, det er alltid gøy med store internasjonale konkurranser og det å følge med på resten av laget svømme VM i Japan gjør at jeg gleder meg enda mer, sier Fredrik Solberg.

Gjensyn med 50m fri som ga medalje i 2022

Fredrik Solberg (f. 2001) skal svømme to disipliner under VM. Først på programmet er 100m bryst som svømmes 31. juli. Her er Fredrik kvalifisert med tiden 1.13.09.

6. august svømmer Fredrik 50m fri. Han er kvalifisert med tiden 25,63. Akkurat denne distansen har tidligere brakt Fredrik på pallen da han tok sølv i verdensmesterskapet på distansen i 2022. Da svømte han på tiden 25,66.

Det har vært en lang sesong, så jeg ser veldig frem til å få ut det vi har trent på. Målet for min del er å perse på 50m fri, det er den desidert viktigste øvelsen. 100m bryst er også viktig, det er den øvelsen jeg først svømmer og jeg svømmer den i stor grad for å bli kvitt litt nerver og spenning, sier Solberg, som reiser til VM sammen med treneren sin, Sondre Urdal.

Informasjon om VM

Manchester, Storbritannia er vertskap for Allianz Para Swimming World Championships fra 31. juli til 6. august 2023. Konkurransen vil finne sted på Manchester Aquatics Centre.

Det vil være den 11. utgaven av arrangementet og tredje gang det arrangeres i Storbritannia etter Glasgow 2015 og London 2019.

Over 600 Para-svømmere fra rundt 70 nasjoner skal konkurrere i det siste verdensmesterskapet før de paralympiske leker i Paris, Frankrike neste år.

X