go up

Finalister årets ildsjel 2022

Juryen har valgt ut tre finalister i kategorien Årets ildsjel 2022!
Finalistene er fra Austevoll IK, IL Jotun og Sørumsand IF!

 

 

Alf Helge Møgster
Austevoll IK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryens begrunnelse:
Den nominerte var med å starte opp igjen svømmegruppa i idrettslaget i 2006, etter mange år uten aktivitet.

Han har mye av æren for at svømmegruppa er en av de største idrettsgrenene i Austevoll. Alf Helge har  vært nestleder og instruktør, og bidro sammen med flere andre at det det ble bygget et nytt svømmeanlegg, Austvollbadet, som ble åpnet i august 2018. Svømmeanlegget har gitt et stort løft til svømmegruppa, men også for andre i kommunen – som fikk mulighet til å ta seg en svømmetur flere dager i uken, noe som ikke var mulig tidligere.

 

Ingeborg Hjelle
IL Jotun og Sogn og Fjordane Symjekrins

Juryens begrunnelse:
Kandidaten ble leder og startet opp aktivitet i svømmegruppa i 2013. Hu har motivert unge og voksne til å ta trenerutdanning, og arrangert førstehjelp- og livredningskurs for trenere og foresatte i svømmegruppa.
Ingeborg er utdanna svømmedommer, og har fått med flere i klubben til å utdanne seg, slik at de har kunnet arrangere svømmestevner inne i Årdalshallen, og i 2018 stod hun i front når klubben for første gang siden 1990-tallet kunne arrangere utendørsstevne i 50-meters bassenget.
Ingeborgs engasjement for svømmeglede i vann har vist seg på flere måter.
Svømmegruppa i Jotun hatt besøk fra Vang asylmottak og gitt de svømmetilvenning. Etter at bare ei dame var med første året, sørget Ingeborg for at mottaket i Vang gikk til innkjøp av «burkini», som gjorde at veldig mange flere kvinner ble med på svømming. Alle som deltok fikk nyte Ingeborg sine sveler på bussturen hjem til Vang!
Ingeborg har også vært aktiv i mange andre idretter i idrettslaget, og etter flere år som styremedlem er hun nå også leder av Sogn og Fjordane Symjekrins.

 

Rune Nygaard
Sørumsand IF

Juryens begrunnelse:
Den nominerte har vært med i klubben i mange år, og lagt til rette for at barn og unge skal lære å svømme. I 2017 hjalp han til med å løfte minipolo og synkronsvømming i klubben, og siden 2018 har han vært svømmeskoleansvarlig på frivillig basis. Han har i denne rollen lagt ned mange timer hver eneste dag i flere år. Han har også endret hvordan svømmeskolen organiseres, og har sørget for en profesjonell drift. Dette har dannet grunnlaget for at Sørumsand IF svømmegruppe har hatt en stor økning i antall utøvere. Rune er også med på å arrangere lokale svømmestevner og vannpolokonkurranser i egen klubb. an har også vært sentral i gjennomføring av LRK cup, Seriespill i vannpolo og NM i Beachpolo. Han har også bidratt i gjennomføringen av Heia Open og Glommadyppen innen Open Water. Rune stiller også opp som svømmetrener, og sørger for at synkron holdes i gang lokalt.

 

 

Kriteriene for å bli nominert som årets ildsjel er som følger:

  • Gjør et frivillig, ulønnet arbeid i en klubb eller krets i Norges Svømmeforbund (NSF). Eksempelvis styreverv, arrangement, dommer, trener, oppmann/kvinne, vaffelsteker eller andre roller.
  • Gjør en solid innsats for idretten, utover det som normalt forventes av en frivillig.
  • Har jobbet godt over tid i klubben eller kretsen.
  • Er et forbilde ovenfor andre innenfor NSF, og bidrar til at NSFs idretter løftes i sitt lokalsamfunn.

 

 

Alle finalister blir invitert til Trener/Lederkonferansen. 26.-28. august på Thon Hotel Arena, Lillestrøm.
Prisutdelingen skjer lørdag kveld 27. august.

 

Vinneren blir hyllet på prisutdelingen og mottar diplom og klubbstipend på kr. 10 000,-

X