go up

Alt duket og klart for et flott Landsstevne i Trondheim!

Landsstevnet i svømming 2024 starter i morgen, og vi tok en sjekk på stemningen i Pirbadet på svømmernes trening! Det er mange som gleder seg! Totalt er det med 69 utøvere fra 18 klubber – helt fra Mandal i sør til Harstad i nord. 

 

Landsstevnet i svømming for utviklingshemmede er et årlig nasjonalt stevne for svømmere fra hele landet og for alle nivå. Dette er et stort høydepunkt hvor EKTE IDRETTSGLEDE er i fokus! Svømmere med utviklingshemming konkurrerer i klasse S14.

 

Per Osland, daglig leder i TSLK, forteller oss at klubben har planlagt stevnet i flere uker sammen Trondheim Handikapp Idrettslag. Han forteller at det har vært gøy å planlegge Landsstevnet, og at lista er lagt høyt fra da Aalesund SK arrangerte et flott stevne i fjor.

Hele klubben er gira og vi gleder oss veldig! – Per Osland

Sandra Kleven fra SK Speed har deltatt på Landsstevnet flere ganger før og forteller at hun har gledet seg lenge. Hun forteller at hun har øvd spesielt mye på å svømme bryst og håper å kunne ta gull. 

Jeg har trent mye og hardt – Sandra Kleven, utøver i Speed SK.

Kristian Austveg forteller at de har en tropp på hele 17 utøvere fra SK Speed. Han forteller at Landsstevnet er en store happening for utøverne, både sportslig og sosialt.

For utøverne våre er dette et fullverdig mesterskap. De trener hardt og tenker mye. De har nerver og får ikke sove om natta, og lurer på om de har spist feil og spiser for lite, og er veldig motiverte for denne konkurransen. – Kristian Austveg

Trener Aksel Smeby Iden og utøver Ola Riise forbereder seg til stevnestart lørdag.

Nils Uno Davidsen hadde ansvar for en felles, konkurranseforberedende svømmeøkt.

Fint med gode tilbakemeldinger fra trener. Her med Mads Nordby og trener Jorn Prinse fra Triton Lillestrøm.

Mer enn et svømmestevne

Landsstevnehelga skal også bidra til utvikling og læring. Etter konkurranseforberedelsene i bassenget var unnagjort, var det foredrag med forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU), Tom Tvedt. Foredrag handlet om hvordan utøverne kan ta vare på hverandre. 

 

Vi gleder oss til et flott stevne og ser frem til å se mestring, ekte idrettsglede og ikke minst – mange high fives!

X