go up

Info om Synkronhelga 2015

Synkronutvalget, sammen med Norges Svømmeforbund,  inviterte til Synkronhelga 2015, 7.-8.mars 2015. Synkronhelga er en trenings og kompetansesamling for alle klubber med synkronaktivitet, eller klubber som ønsker å starte opp med synkron. Synkronhelga har fokus på god aktivitet i klubb, kompetanseheving,  felleskap og sportslig glede for utøverne.

Dette er en samling som er for utøvere, trenere, klubb (styret og andre interesserte). Vi håper derfor at så mange som mulig kan delta og gjøre dette til en lærerik og utviklende helg.

Sted: Skjetten bad

Dato: 7.- 8.mars 2015

Pris per deltaker: ca 500 (inkl overnatting, noe mat og program)

Invitasjon til synkronhelga 2015

Program Synkronhelga 2015

 

Oppsummering Synkronhelga 2015

Synkronhelga er et nytt konsept utviklet av synkronutvalget, og fantastiske 80 personer – utøvere, trenere, ledere og foreldre – var påmeldt helgen! Helgen foregikk på klubbhuset og i svømmehallen til Skjetten svømming.

Lørdagen startet med velkommen, og info fra NSF med fokus på utvikling av synkronsvømming i Norge. Presentasjon finner du nederst på siden. Deretter skulle de 45 svømmerne fra Oslo synkron, Asker synkron og TS&LK ha en time med dans, mens trenere og ledere fikk høre om sportslig plan og hovedtrenerrollen av Jon Marius Rønning, hovedtrener i OI Svømming, hans presentasjon finner du nederst på siden. Trenerne var representert fra de tre klubbene med svømmere i tillegg til trenere fra Bergen Svømme Club og Ålesund som ønsker å starte med synkron.

Et av de store målene med helga var å gå igjennom og implementere Stjernesystemet. Stjernesystmenet (eng: Star program) er et opplæringskonsept fra Canada som NSF har kjøpt. Det et delt inn i 10 nivåer (10 stjerner), med mål for hvert nivå. Stjernene ble gjennomgått i bassenget, med mye fokus på grunnøvelser på hvert nivå.

Jennifer Grey, erfaren synkrontrener og dommer fra England, var også på Synkronhelga for å lede noen treninger i vann, og for å gi tilbakemelding til trenere og deltagere. Hun hadde også en egen økt for trenere, med hvordan bli en bedre synkrontrener.

Det ble mye bassengtrening hele helgen, med egne økter med fokus på sculling og figurer, trening på å telle, akrobatikk, samt tid til å trene på deres eget program i klubb til musikk.

Det ble i tillegg også mye sosialt, med rebusløp som veldig populært lørdag kveld.

Søndagen ble avsluttet med at alle svømmerne fikk vist frem sitt eget musikkprogram for resten av deltagerne.

Alt i alt en veldig vellykket helg med mye god trening, erfaringsutbytte, læring om stjernesystemet og ikke minst vennskap på tvers av klubbene.

Vi ser frem til mye mer aktivitet og utvikling i synkron i Norge fremover! 🙂

Videoer fra Synrkonhelga 2015 kan du finne på youtube her.

I helgen 7.-8. mars ble Synkronhelga 2015 arrangert av Synkronutvalget. 45 svømmere fra tre klubber og 16 trenere var representert på en lærerik og morsom helg på Skjetten.

 

 

 

Kontaktpersoner;

Synkronutvalget; Sara Paulsen, synkronutvalget@gmail.com

NSF: Cathrine Aa Dalen, cathrine@svomming.no

 

X