go up
Bilde: Vannpolo-NSF

Uoffisielt Jr NM Vannpolo 24.-25.oktober i Namsos

Helga 24.-25.oktober ble junior NM i vannpolo arrangert i Oasen Svømmeanlegg i Namsos. Dette var et mesterskap for juniorer f. 1995 og yngre. Ettersom det kun var fire deltakende lag, så regnes mesterskapet som et uoffisielt jr NM. Etter fire kamper på hvert lag, var det til slutt Namsos som vant mesterskapet. Dette var Namsos sin første uoffisielle jr NM tittel noensinne.
Alle lag spilte tre innledende kamper mot hverandre, hvor de to beste gikk direkte til finale, mens de to siste lagene spilte bronsefinale.
Finalen mellom Namsos og Lørenskog ble meget jevnspilt.  Etter første omgang ledet Namsos 2 – 0 , og etter andre omgang hadde LRK redusert ledelsen, slik at det sto 3-2 til Namsos. LRK spilte kun med sju spillere hele turneringen, og det at de ikke hadde innbyttere ble merkbart i tredje omgang. Da økte Namsos ledelsen til 9 – 2. Sluttstillingen ble til slutt 13 -5 til Namsos. All ære til spillerne fra LRK som virkelig sto på i finalen, og som innledningsvis vant sine kamper komfortabelt mot henholdsvis Nordby og NTSK.
I bronsefinalen som var mellom Nordby og Nord Trøndelag Svømmekrets, så viste Nordby spillemessig heving fra lørdagens kamper. Det så ut som om Nordby hele tiden hadde kontroll på kampen, og de ledet 5- 1 etter første omgang. Spillerne fra NTSK viste også at de kunne bite fra seg, og reduserte til 3 – 6 da 2.omgang var ferdig. I tredje omgang rykket Nordby i fra og ledet 13 – 6 da omgangen var ferdig. Da hjalp det lite at NTSK vant den siste omgangen, for sluttstillingen ble 16 – 6 til Nordby.
Ekstra positivt var det at svømmere fra Nord Trøndelag svømmekrets gikk sammen og dannet et vannpololag. Laget besto av fire spiller fra Stjørdalsblink, ni spillere fra Verdal Svømmeklubb og en spiller fra Namsos Svømmeklubb. Fra første vannpolotrening på fredagskvelden, til siste kamp på søndag, så viste de en stor nivåheving. Kanskje kan vi på sikt få en ny vannpoloklubb i Nord Trøndelag?

Lørdag 24. oktober, innledende kamper

 

Lag / resultat:
LRK – Nordby
12 – 2
Namsos – NTSK
16 – 0
Namsos – LRK
17 – 5
Nordby – NTSK
16 – 6
Nordby – Namsos
6 – 30
NTSK – LRK
5 – 27

Søndag 25. oktober, finalekamper

Lag / resultat
Nordby – NTSK
16 – 10
Bronsefinale
Namsos – LRK
13 – 5
Finale

X