go up

Norske U15-gutter klare for Nordisk Mesterskap i vannpolo

Fra 24.-26. november er Odense, Danmark vertskap for Nordens største vannpoloturnering for ungdomslandslag i U15 og U17 aldersklassene. Norge er representert med et U15 guttelag, og trener Giuseppe Panzella gleder seg til å gi norsk vannpolo enda mer erfaring fra internasjonal konkurranse.

Målet med vår deltakelse i Nordisk Mesterskap er å sjekke helsetilstanden i norsk vannpolo. Det viktigste er likevel at vi får erfaring for trenere, slik at de kan studere forbedringsstrategier, og at utøverne våre får mulighet til å konkurrere på et nivå som trolig er høyere enn det de er vant til i dag, sier Panzella.

Sju nasjoner deltar på Nordisk Mesterskap

Sju nasjoner er påmeldt til Nordisk Mesterskap i 2023, og aldri før har mesterskapet vært så stort. De syv deltakernasjonene er: Danmark, Sverige, Finland, Latvia, Estland, Litauen og Norge.

For norsk vannpolo er det å ha et landslag en stor og viktig ting, fordi det gir mange spillere mulighet til å forbedre seg, ha noe å jobbe mot og mulighet til å nå viktigere mål enn lokale mesterskap. Å være en del av landslaget og konkurrere mot andre nasjoner er en vei til atletisk og menneskelig vekst. Derfor håper jeg også at utøverne som deltar på Nordisk Mesterskap bruker det som en viktig stimulans og motivasjon, sier Panzella.

Turneringsstrukturen for mesterskapet er slik at deltakende nasjoner deles inn i to grupper på de respektive aldersgruppene. Gruppespill spilles først og deretter finaler på mesterskapets siste dag.

Mål om vekst i norsk vannpolo

Det norske U15-laget er i gruppe A og skal her møte Finland og Danmark. Gruppekampene spilles fredag ​​24. november, mellomrundekampene spilles lørdag 25. november og finaler spilles søndag 26. november.

Spillerne som er tatt ut til Nordisk Mesterskap er valgt ut ifra flere ulike kriterier. Først og fremst er de valgt med et langsiktig mål for øyet, da utøverne er 1-2 år yngre enn aldersgruppen de konkurrerer i. På mesterskapet får de mye erfaring som kan brukes i årene som kommer, sier Panzella.

I forkant av uttak til Nordisk Mesterskap har utøverne deltatt på ulike samlinger i Stavanger, Namsos og Hamar. 13 gutter er med i troppen og representerer ulike norske vannpoloklubber.

Det har vært viktig for oss å ha vekst i norsk vannpolo som mål for deltakelse og utvelgelse. I tillegg har vi sett på gruppedynamikken som en viktig faktor for uttak, på samme måte som det har vært viktig for oss å ha representanter fra flere ulike norske klubber. Håpet er at spillerne skal bringe inspirasjon og kunnskap tilbake til klubbene sine og at vi gjennom dette øker veksten og kunnskapen om norsk vannpolo, sier Panzella.

Om Nordisk Mesterskap

Nordisk mesterskap for U15 og U17 lag spilles i Svømmehallen Universitetet i Odense, Danmark fra 24.-26. november. Vinnerne av U15- og U17-finalene tildeles tittelen nordisk mester. Det er gratis inngang for alle tilskuere.

I tillegg til det norske guttelaget sender Norge også et damelag til Danmark. De skal ikke delta i Nordisk Mesterskap, da det dessverre ikke var plass til en jenteklasse under dette mesterskapet. Arrangør Danmark har likevel lagt til rette for at vi får 3-4 treningskamper med vårt jentelag, med 13 spillere født 2010-2004.

Vi ønsker alle norske spillere, trenere og ledere masse lykke til på mesterskapet!

X