go up

NM Open Water ble arrangert i vakre omgivelser

I helgen var FET Svømmeklubb og Sørumsand IF vertskap for NM Open Water. Mesterskapet ble arrangert som en del av Heia Open i vakre omgivelser ved Heiavannet i Fetsund.

I strålende solskinn og med en vanntemperatur på rundt 22 grader var forholdene perfekte for Open Water-aktiviteter. Programmet var spekket med utfordringer for store og små, garvede Open Water-svømmere og de som ville prøve seg på Open Water-svømming.

Vi syns det er veldig spennende å drive med Open Water svømming og vi brenner virkelig for å få økt utbredelsen av Open Water svømming. Både for mosjonister, men også for elitesvømmere. Derfor velger vi å ha mange konkurranser og øvelser i samme arrangementet for å kunne omfavne så mange som mulig, sier Dag Rinden leder i Open Water utvalget.

NM Open Water i hyggelig forening med andre aktiviteter

Helgen var fullpakket med aktiviteter og på programmet sto NM Open Water, NM Masters Open Water, UM Open Water, NM mixed stafett Open Water, Open Water Swim & Run og Beach Vannpolo.

Vi syns det er veldig positivt for bredden at vi klarer å ha med begge sidene. Det gjør at også mosjonistene kan se, erfare og lære av de bedre utøverne. Det er en motivasjonsfaktor for mosjonistene og bredden å se de beste svømmerne. Det er første gang vi har hatt mixed stafett og det har vært et veldig morsom tilskudd til oss. Det er en veldig fartsfylt øvelse med kortere etapper og det gjør at det blir en mer publikums vennlig disiplin. I tillegg betyr lagfølelse litt. Det er morsomt for klubbene å stille lag i et mesterskap. Det gir en ekstra dimensjon, sier Dag Rinden.

Mer action i Open Water Svømming

Istvan Besenyi deltok i flere NM-disipliner under Heia Open og vant gull på NM Open Water sr. og jr. Samtidig var han med på stafettlaget som tok sølv. Han svømmer i Nannestad IL og tilbringer mesteparten av tiden i bassenget innendørs og bruker Open Water som en ekstra dimensjon på trening.

Det er veldig gøy å prøve noe annet enn svømming i basseng. Det er litt mere action ute så det er veldig gøy. Jeg svømmer Open Water for øving og fordi jeg liker å svømme lange distanser. Jeg er utholdenhetssvømmer også i basseng så det er litt gøy å prøve noe annet og være en del av noe annet. Og så er det selvfølgelig gøy å vinne og se hvordan jeg ligger an, sier Istvan.

Istvan til venstre før NM Open Water. Foto: Kim Pedersen/NSF

Håper flere vil prøve seg på Open Water

Det var stort engasjement og deltakelse på helgens mesterskap og aktiviteter. Håpet er imidlertid at enda flere får øynene opp for Open Water-aktivitetene. Med varierende distanser og mange ulike aktiviteter i vannet er det definitivt noe for enhver smak. Det er bare å komme seg ut og prøve seg i trygge omgivelser, som f.eks Heia Open.

Selv om det høres vanskelig ut å svømme fem kilometer eller tre kilometer, går tiden ganske fort og det er konsentrert når man skal svømme flere runder og navigere og alt. Det er også kortere distanser og man trenger ikke svømme fem kilometer med en gang. Du kan starte med litt mindre. Det er alltid gøy. Det er alltid gøy å prøve noe annet, komme seg ut i vannet og være ute, så det er veldig bra, sier Istvan.

Dag Rinden håper også at flere finner veien til Open Water-arrangementene og at klubbene får øynene opp for hvordan Open Water-svømming kan bidra til utviklingen til utøverne deres.

Jeg ønsker virkelig å øke antallet utøvere i Open Water. Når vi har et mesterskap i Open Water burde vi kunne tiltrekke oss flere av de beste svømmerne, så jeg håper virkelig at flere klubber tar med seg svømmerne og motiverer dem til å delta i konkurranser og mesterskap i Open Water, sier Dag.

Foto: Kim Pedersen/NSF

80 frivillige skapte gode og trygge rammer for et vellykket mesterskap

De mange aktivitetene på åpent vann hadde ikke vært mulig hvis det ikke var for de mange frivillige som stilte opp og sørget for at helgens aktiviteter gikk problemfritt.

Vi har hatt cirka 80 frivillige som har vært med oss her. Det har vært alt fra å stå i kiosk, sekretariat, sikkerhet i vannet og selvfølgelig noe i forbindelse med mesterskapet; dommere, bøydommere, tidtakere osv. Så her har vi hatt mange på jobb og de har gjort det fantastisk, sier Dag Rinden.

Han er forståelig nok fornøyd med hvordan helgen gikk og håper bare at enda flere vil melde seg på fremtidige Open Water-arrangementer.

Foto: Kim Pedersen/NSF

 

X