go up
NSF svomming barn

Vil dere bli en bedre klubb?

Det viktigste en klubb gjør, er å tilrettelegge for god aktivitet slik at medlemmene opplever idrettsglede, mestring og tilhørighet. I en hektisk hverdag er det mye som skal gjøres, og ikke alltid så lett å ha fokus på å utvikle klubben til det bedre. Her er noen tips og hjelpemidler som kan bistå i gjøre klubben litt bedre. 

 

 1. Definer klubbtypen deres. Norges Svømmeforbund har laget fire klubbtyper du kan lese mer om i i Sportslig plan svømming. Når denne er definert er det lettere å se hva dere bøs ha fokus på fremover.
  • Breddeklubb/Opplæringsklubb: Har til hensikt å utvikle grunnleggende svømmeferdigheter, og grunnleggende ferdigheter i en av de andre grenene hos barn, ungdom og voksne, gjennom et godt opplæringstilbud, samt muligheter for trening på breddenivå. 
  • Konkurranseklubb: Har til hensikt å utvikle og ivareta utøvere som konkurrerer aktivt på regionalt og nasjonalt nivå (regionale konkurranser, deltakelse LÅMØ, deltakelse jr. NM).
  • NM-klubb: Har til hensikt å utvikle og ivareta utøvere opp til et høyt nasjonalt nivå (finaler jr. NM og sr. NM og utøvere på jr. landslag).
  • Eliteklubb: Har til hensikt å utvikle og ivareta utøvere på et høyt internasjonalt nivå (utøvere på sr. landslag, som sikter mot finaler og medaljer i EM, VM og OL).
 2. Klubbens styre bør gjennomføre Anerkjennelsesprogrammet og Bedre klubb del 1 for å se på nå-situasjonen i klubben. Etter å ha gjennomført dette, blir det enklere å se hvor dere bør prioritere å utvikle klubben. Her kan også Norges Svømmeforbund hjelpe dere å prioritere tiltak om dere ønsker. 
 3. Bruk gjerne siden med tips og linker til ressurser for å prioritere tiltak til å utvikle klubben, eller bruk Klubbtrappa. Det er en trinnvis oversikt over hva klubben bør prioritere i utviklingen. 
 4. Norges Svømmeforbund kommer gjerne på gratis besøk til klubben om dere ønsker det. Vil tilpasser besøket ut i fra deres behov og ønsker. Les mer om våre klubbutviklingsbesøk.
 5. Alltid ha fokus på utdanning av alle ledd i klubben. Instruktører, trenere, dommere og ledelsen bør alltid ha oppdatert kompetanse ut i fra nivået man jobber på. Les mer om våre utdanningstilbud på vår utdanningsweb. 
 6. Ny som styremedlem? Sjekk ut denne infosiden.
 7. Ta kontakt med Norges Svømmeforbund hvis dere ønsker tips, eller har noen spørsmål til utvikling av klubben. Vi hjelper klubben der dere er, og tilpasser alltid ut i fra hva klubben ønsker og hvor dere er i dag. Ta kontakt med Cathrine Aa Dalen, utviklingskonsulent, cathrine@svomming.no. 

 

Lykke til! 🙂

 

 

 

X