go up

Verdifulle erfaringer fra VM i stup

VM i stup gikk av stabelen tidligere denne måneden. Et mesterskap som styrket lagfølelse, læring og som ga verdifull erfaring.

Oppkjøringen til VM

Oppkjøringen i forkant av mesterskapet har vært noe splittet, ettersom noen av utøverne bor i USA. Caroline Kupka hadde sin oppkjøring til mesterskapet i Texas, og var på plass i Doha før resten av troppen ankom. Hun trente sammen med sin universitetstrener før hun sluttet seg til resten av den norske troppen. Helle Tuxen og Isak Børslien trente sammen i AdO i forkant av mesterskapet, da Doha kun ligger to timer foran i tid. Helle som til vanlig bor i USA, brukte de første dagene hjemme i Bergen til å tilvenne seg norsk tidssone.

Caroline Kupka, Bergen Stupeklubb

Caroline var først ut av våre stupere i mesterskapet, og leverte en god konkurranse i hennes 1m stup.

Caroline stupte godt og stabilt på 4/5 stup. Dessverre noe ustabil på sin 105B. Her mister Caroline verdifulle poeng, og havner til slutt 30 poeng bak finaleplass. Alt i alt veldig en god konkurranse, sier landslagstrener Espen Gilje Bergslien.

Helle Tuxen, Pingving Stupklubb og LSU

Helle var vår neste stuper, og hennes øvelser i mesterskapet var 3m og 10m.

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Helle stuper en ganske så bra 10m konkurranse totalt sett. Gikk noe over på 107C, som er hennes 2/5 stup. Deretter ble det vanskelig å klatre noe særlig opp på resultatlistene. Helle var blid og holdt hodet kaldt gjennom hele konkurransen, men dessverre holdt det ikke til semi. I hennes 3m stup, stuper Helle en kjempe bra serie og er bare 0,10 poeng bak semifinaleplass. Gledelig å se at det klaffet så godt for Helle i konkurransen, sier landslagstreneren. 

Isak Børslien, Bergen Stupeklubb

Isak stupte også øvelsene 3m og 10m i VM.

 

 

Isak fikk det ikke helt til å stemme i satsene på svikt i sin 3m serie. For hans 10m, stuper han en stabil og fin serie, men var ikke riktig skarp nok. Det var en god konkurranse og mye god erfaring og ta med seg, men vi skulle så gjerne sett han i semi-finalen. Nå er det hjem å lære flere stup med høy vanskelighetsgrad for å kunne stille enda sterkere, sier landslagstrener Espen Gilje Bergslien

Verdifull erfaring fra mesterskapet

Etter årets VM reiser den norske troppen hjem med en god følelse, og landslagstrener Espen er kjempefornøyd med hvordan laget har heiet og backet hverandre i opp og nedtur på i konkurranse og på trening

 

 

Vi holder hodet høyt etter mesterskapet. Etter noen uker i Doha med verdens beste stupere, så gledes det å vite at vi begynner å krype innpå. Det er fortsatt en god vei opp til medaljene, og finalistene i VM har vist et vanvittig høyt nivå! At trenere fra andre land viser mer og mer interesse og kommenterer det norske laget, det er artig og en fin bekreftelse på at vi er på riktig vei. Så selv om noen av resultatene kanskje sier noe annet, så vet vi at de norske utøverne holder et høyt internasjonalt nivå godt nok til semi-finale. Dette gleder vi oss over, men er ikke tilfreds. Nå starter veien videre og målet er å kunne stupe en konkurranse med litt småfeil her og der, men samtidig være komfortabelt med inn i semi. Da er vi også med å lukter for alvor på finaleplassene. For å nå målet må vi lære oss enda vanskeligere stup, samt sette disse stabilt i konkurranse, også i store mesterskap.

Vi må eksponere utøverne for flere konkurranser der verdenseliten er, slik at de kan bli mer selvsikre i slike store mesterskap. Da kommer resultatene, det er jeg sikker på, sier landslagstrener Espen Gilje Bergslien.

Forsidebilde hentet fra – Foto: Alfredo Falcone / LaPresse

X