go up

Svømmerne gleder seg til OL og Paralympics

Våre fire svømmere gjør nå siste forberedelser før Paris-lekene. Under NM langbane i Bergen spurte vi blant annet om deres tanker om å delta og hvilke forberedelser de gjør seg.

 

Fredrik Solberg (Tønsberg SK)

Øvelser: 50m fri og 100m bryst

Hva betyr det for deg å delta i Paralympics?

“Paralympics er jo det største man kan være med på. Det å få lov til å være med for andre gang betyr utrolig mye. Det er jo det vi jobber mot hver eneste dag, så det er veldig gøy å få oppnå den drømmen da.”

Hva er målet?

“Det er ganske enkelt å greit. Det er å ta medalje. Jeg fikk en femte plass sist jeg var med, så jeg er litt revansjelysten. Medalje hadde vært helt perfekt.”

Hvilke forberedelser skal du gjøre nå etter NM?

“Jeg har ikke toppet formen til NM, så det er fortsatt en del trening som skal legges ned, men det er hovedsakelig speed-arbeid. Jobbe litt med farten og på en måte få ut den styrken jeg har bygd opp i vannet, noe som er litt utfordrende, men jeg tror vi skal løse det på en god måte. Også er jeg veldig sikker på at vi kommer til å få det ut i Paris.”

Hva ser du mest frem til?

“Det jeg gleder meg mest til er jo 50-meteren. Å svømme finale på det, såfremt jeg kommer meg til finalen da, og det regner jeg jo med. Finalen der blir jo det desidert gøyeste med hele lekene. Også er det bare det å være sammen med veldig mange i familien min som kommer. Så det å bare være der med alle de som står meg nærmest, det gleder jeg meg veldig til.”

Henrik Christiansen (Lambertseter SK)

Øvelser: 800m fri, 1500m fri og Marathon (10km, Open Water)

Hva betyr det for deg å skulle delta i OL i Paris?

“Det å kvalifisere seg til det som nå er det tredje OL-et er jo en utrolig stor bragd. Jeg er veldig stolt over meg selv, og jeg gleder meg utrolig mye. De to siste OL’ene har ikke vært helt som forventet. Jeg har kanskje hatt litt høye skuldre i inngangen, så prøver jeg nå å ta det litt mer med ro og nyte det virkelig.”

Hvilke forberedelser gjør du før OL?

“Nå etter NM reiser vi på en pre-camp til Mallorca sammen med resten av teamet. Det er fantastiske forhold der. Et sted vi er veldig kjent med og ganske like klimaforhold, så et veldig fint sted å forberede oss.”

Er det fint at dere er flere som reiser sammen?

“Ja, absolutt. Det hadde vært utrolig kjedelig om jeg måtte ha reist helt alene, så jeg er veldig, veldig glad for å få med meg både Nicholas og Jon. Jeg tror det blir en utrolig kul gjeng og jeg gleder meg til å dele den opplevelsen med dem.”

 

Jon Jøntvedt (Bryne SK)

Øvelser: 400m og 800m fri

 

Hva betyr det for deg å skulle delta i OL i Paris?

“Nei, det er jo veldig stort. Det er liksom noe jeg har drømt om helt siden jeg egentlig startet med konkurransesvømming. Så det å få muligheten til å delta og være med er sinnsykt kult.”

Hvilke forberedelser gjør du før OL?

“Da blir det jo treningsleir på Mallorca også drar vi videre til Paris. Jeg lurer på om det er 23. juli? Også det å være sammen med den norske troppen og så forberede meg til OL der.”

Hva er det du ser mest frem til?

“Nei, jeg tror det er mye kult. Jeg tror det er veldig kult å være i landsbyen og få oppleve åpningsseremonien og egentlig treffe de andre norske utøverne, og selvfølgelig å konkurrere selv da. Jeg tror det blir veldig kult. Det er mye å se frem til.”

Nicholas Lia (OI Svømming)

Øvelser: 50m fri

Hva betyr det for deg å skulle delta i OL i Paris?

“Det er jo den største konkurransen som finnes innenfor svømming, så det betyr jo ganske mye for meg. Det er ikke noe jeg har jobbet for siden jeg var liten. Jeg tror det er noe som har kommet i litt senere tid, at når man ser at man liksom begynner å nærme seg. Og spesielt til Tokyo, så kom jeg jo akkurat ikke med. Så det husker jeg gjorde ekstra vondt. Så de siste tre årene har jeg jobbet for å hvert fall kunne delta da, og helst gjøre det veldig bra. Så det betyr ganske mye at jeg får lov til å være med og komme tilbake da etter en litt sånn tøff periode.”

Hvilke forberedelser gjør du nå før OL?

“Etter NM nå så blir det siste periode da, en tre ukers periode hvor jeg liksom har fokus på å bare svømme fortere og fortere. Få opp den topp-speeden da. Mye rask svømming på trening, mye hvile. Detaljer. Så det er egentlig bare å få inn liksom det siste overskuddet da.”

Hvilke mentale forberedelser gjør du?

“Jeg tror det egentlig er litt sånn som kommer naturlig. Jeg tror ikke jeg kommer til å jobbe noe spesielt med det. Jeg kommer bare til å kose meg med det, kanskje ikke la resultatet på svømmingen gå ut over opplevelsene siden det har vært en litt vanskelig periode. Men selvfølgelig nyte den OL-opplevelsen for det det er verdt og selvfølgelig svømme så fort jeg kan da. Men ja, det mentale tar jeg liksom bare sånn fortløpende. Ta et sånt avslappende forhold til det da. Så jeg tror det er en liten fordel å ha konkurrentene. Jeg tror det er mange som er veldig mer nervøse enn det jeg er.”

 

 

Vi gleder oss til å følge dem i Paris og ønsker dem lykke til med siste forberedelser!

Svømmeprogrammet for OL varer fra 27. juli – 4. august, og for Paralympics: 29. august – 7. september.

X