go up

NM i Svømming kortbane 2023

Torsdag 16. november til 19. november arrangeres Norgesmesterskapet i svømming på kortbane 2023 i AdO arena. Teknisk arrangør for mesterskapene for junior, senior og parasvømmere er Bergensklubbene.

Vi ser frem til mange spennende dueller under NM Kortbane i Bergen. Det er også verdt å legge merke til at alle svømmerne som har kvalifisert seg til EM kortbane i desember deltar under Norgesmesterskapet. Troppen som reiser til EM kommer rett fra en periode med høydetrening, og landslagssjef Petter Løvberg er spent på hvilken påvirkning dette har hatt.

Det blir interessant å se hvordan påvirkningen av høydetrening har vært, og det blir derfor en god test for å se hvordan de ligger an i forhold de kommende mesterskapene. Det blir også et gledelig gjensyn med Ingeborg Vassbakk, som for tiden er bosatt i Australia og har ikke deltatt på konkurranse i Norge på en liten stund.

Mange sterke klubber

Det mangler ikke på utfordrere for de sterke landslagssvømmerne. 68 klubber er påmeldt med 407 kvalifiserte utøvere fordelt på 211 jenter og 196 gutter.

Det er alltid spennende å se om det dukker opp noen nye navn og viser seg fram under Norgesmesterskapet. Med mange sterke lag fra ulike klubber, spår landslagssjef Petter Løvberg flere spennende stafettoppgjør.

I paraklassen er det gledelig å se at det er mange påmeldte. Her blir det en spennende duell mellom Fredrik Solberg (Tønsberg SK) og Gabriel Steen (Trondhjem SLK) i 100m fri. Nelly Kristine Bjørnstad (Øvre Eiker SK) og Victor Carnel (Poseidon) får begge sine debuter i NM senior. Sistnevnte leverte gode resultater under NM Ungdom, og det blir gøy å følge hans første mesterskap som senior.

Mesterskapet streames på direktesport.no

X