go up

Årets utviklingsklubb: SK Speed

Prisen Årets utviklingsklubb er en ganske fersk pris og ble introdusert i 2021. Den tildeles en klubb som har vist betydelig fremgang de siste årene. Det legges vekt på økning i medlemstall, forbedring av kompetanse, samt aktiv deltakelse på konferanser og i ulike utdanningstilbud.

 

SK Speed har hatt en stor vekst i antall aktive siden koronatiden, og har nå over 2500 aktive medlemmer.

De har også hatt veldig mange med på utdanning de siste tre årene. Trenerattester er i orden, og de har hatt økende antall deltagere på Kompetansehelg og Trener/Lederkonferanser. Klubben har et godt tilbud innen svømmeopplæring, svømming, minipolo, open water – og har en stor gruppe parautøvere.

Kristian Austveg for parautøverne har bidratt sterkt til at paragruppa er en stolt del av klubben. Og med dette viser klubben at de er et veldig godt forbilde for inkludering.

 

Daglig leder i SK Speed er stolt ovenfor klubben over å ha mottatt prisen

For meg betyr prisen en bekreftelse på at vi gjør noe riktig og det gir meg økt motivasjon, energi og arbeidsglede.

For klubben er dette veldig inspirerende, det gir oss en energiboost og enda mer motivasjon for å fortsette arbeidet vårt. Prisen oppleves som en anerkjennelse for det vi gjør og det setter vi stor pris på. Det følger også med en forpliktelse her til å fortsette å utvikle oss fra der vi er i dag. Det passer godt med vår visjon som er “Alltid utvikling”. Det er mange som har bidratt på veien til å bli Årets utviklingsklubb –  tusen takk til dere alle!, sier Kari Leer Backe Hansen.

 

Paragruppen en stolt del av klubben

Speed United er for alle med utviklingshemming, og er en stolt del av Sportsklubben Speed. Speed United deltar hvert år på utvalgte svømmestevner i Oslo-området og ikke minst på Landsstevnet i svømming – for mange er dette årets høydepunkt (Hentet fra SK Speed sin nettside).

Vi har tatt en prat med trener Kristian Austveg om hvordan Speed United startet.

Historisk sett, så er dette en gruppe som tilhørte idrettslaget BUL og BVT (Ball, vann og trivsel), som har holdt til oppe på Nordtvedt. Høsten 2004 så manglet gruppa en trener, og da jeg ble spurt om jeg ville være trener, så sa jeg at jeg kunne være det i fjorten i dager, og sånn ble det. Jeg jobbet med den gruppa i 10 år. Etter hvert hadde ikke BUL mer administrative krefter, sa da foreslo vi å ta de inn i SK Speed. Så fra 2016 så har de vært Speed United.

I 2015/16 var det 6 stykker i gruppa, som også etter hvert ble eldre. Vi valgte derfor å ta et strategisk valg for å få tak i ungdom, og dette lykke vi med. Vi rekrutterte 2 til 3 miljøskapere som fikk med seg venner og venninner. Hvert år prøver vi å rekruttere mellom 1-3 nye i aldersgruppen 15-25 år.

I dag er vi 23 stykker i Speed United, som trener 2 timer i uken. Vi kjører på med to grupper, en treningsgruppe og en konkurransegruppe. For de som ikke kan svømme så godt eller vil svømme så mye, så blir de en del av treningsgruppa, mens de som ønsker å satse mer er med i konkurransegruppa. Vi ønsker at det også skal være et idrettstilbud, så for de som ønsker å satse, så skal de få trene hardt den timen.

Dette liker de godt, det er også noen som flytter mellom gruppene, ettersom motivasjonen stiger eller synker, sier Kristian Austveg.

Du kan lese mer om Speed United på deres nettsider her:

 

Vi gratulerer igjen SK Speed med prisen som Årets utviklingsklubb!

 

X