go up

Zeekit Årsklassemesterskap 2023

Bærumsvømmerne er denne helgen vertskap for noen av Norges mest allsidige svømmere, når årets Zeekit Årsklassemesterskap 2023 (ÅM) går av stabelen.

Lørdag morgen starter ÅM for årsklassene 2007-2010. Det er lagt opp til mye bra svømming og spennende dueller når de 30 best rangerte svømmerne i de fem utvalgte øvelsene møtes i Nadderudhallen over helgen.

Kvalifiseringen til ÅM er basert på utøvernes resultater fra LÅMØ. LÅMØ er et regionalt stevne hvor utøverne svømmer fem konkrete øvelser som setter krav til gode ferdigheter i alle svømmearter. Resultatene fra LÅMØ samles til en nasjonal rangering, hvor poengsummen baserer seg på utøverens fire beste øvelser og de 30 utøverne med høyest poengsum kvalifiserer seg til ÅM. Resultatene deres danner også grunnlaget for rangering inn til ÅM. For para-utøvere går de seks beste i hver årsklasse videre til ÅM.

Allsidighet fremfor spesialisering

I motsetning til andre nasjonale mesterskap er det på ÅM krav til hvilke øvelser hver utøver skal svømme. Dette på grunn av et mål om at våre utøvere skal opprettholde idrettsgleden så lenge som mulig og være i idretten så lenge som mulig. Konkurransestrukturen for ÅM skal legge til rette for at utøverne skal fokusere på allsidighet og først spesialisere seg på individuelle øvelser senere i idrettskarrieren.

 

De fem øvelsene som utøverne må delta i er:

400m fri

200m rygg

200m bryst

100m butterfly

200m IM

 

Parautøvere svømmer de fem følgende individuelle øvelsene:

200 fri

100 rygg

100 bryst

50 butterfly

100 IM

 

Startlister og tidsskjema for ÅM

Informasjon om rangering, startlister og timeplan finner du nederst på denne siden.

Vi ønsker alle utøvere, trenere og klubber lykke til på ÅM!

X