go up

VM SENIOR BUDAPEST 2022

Stup delen av verdensmesterskapet for senior er fra 26.06 – 03.07. Vi har i år to sterke kort som skal stupe både svikt og tårn øvelser. Vi sender følgende lag til årets verdensmesterskap for senior i Budapest.

 

Caroline Kupka fra Bergen Stupklubb.

FINA stipendiat Caroline er tatt ut til svikt øvelsene 1 meter og 3 meter. Bergens jenten som har stupt bra i 2022 leverte noen utrolige serier under Bergen Open i 2022. Det som blir verdens største internasjonale konkurranse i år hadde også FINA dommer skolen på plass noe som gjorde at dømmingen var hard, streng og rettferdig. Allikevel lyktes det for 18 åringen og sette ny norges rekord på 3 meter. Med tanke på den jevne stupingen og at hun ikke er så langt fra svenskene store stuper Emilie Garip så gleder vi oss til VM. Dette blir Carolines første VM for senior.

 

 

 

 

 

 

Helle Tuxen

Profil bilde Helle Tuxen

Helle Tuxen fra Pingvin Stupklubb.

Sola jenten som de to siste årene bor i USA hvor hun studerer og trener kom seg til NCAA finalen på alle høyder. Mange gode resultater i så og si alle konkurransen for skolen i 2021/2022 sesongen. Helle er blitt en “veteran” selv om hun bare er 21 å og har deltatt i både VM og World Cup tidligere. Helle er tatt ut til alle tre høydene, men det er 10 meter som er hennes sterkeste øvelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Espen Gilje Bergslien drar som trener og med seg har han tidligere landslagstrener for Norge og sportslig ansvarlig for det britiske stuplandslaget Kim White. Sammen skal de to legge grunnlaget for best mulig resultater under VM og senere i sommer EM.

X