go up

VM klare Caroline Kupka & Isak Børslien dominerte i junior NM

Nydelig rammer rundt norgesmesterskapet for junior i Aquarama / Kristiansand.

Kristiansand Stupeklubb stod som teknisk arrangør av 2021 utgaven av Norgesmesterskapet. Med både utenlandske stupere fra Tsjekkia og dommere fra Nederland og Italia løftes nivået enda noen hakk på arrangementet og konkurransene.

Det er Bergen Stupeklubb som er den dominerende klubben i Norge. Gledelig er det allikevel at samtlige klubber som stilte til start fikk en medaljevinner denne helgen.

Nærmer seg de mestvinnende kvinnene.

Caroline Kupka som er inne i sitt siste år som junior utøver tok gull i samtlige øvelser hun stilte opp i. Aldersgruppe A (16-18 år) stuperne stilte opp på svikt 1 meter, svikt 3 meter, tårn, 3 meter synkron, tårn synkron. Hun tok dermed sitt xx NM gull totalt for junior og senior.

 

Isak Børslien fra Bergen Stupeklubb er den mest lovende utøveren vi har sett på guttesiden etter Filip Devor og Daniel Jensen. Ja vi har Elias Lunde-Helseth i A klassen og har hatt utøvere som Ravn Kamfjord, men Isak er så mye mer da han også stuper tårn som Daniel Jensen, Eirik Valheim, Amund Gismervik og Espen Valheim.  Unggutten har tatt både mesterskapsrekorder og norgesrekorder.

 

 

 

 

 

 

 

Klepp Svømme og Stup klubb.

Klubben som er noen år, men har hatt varierende opplegg for stup har de siste årene gjennom Alva Langestad bygget seg opp og tok to medaljer i årets NM. Det ble to sølv på utøvern og hun var heller ikke så veldig langt fra gullet på tårnet.

 

Nesten alle individuelle gullene gikk til samme person i klassen

Utenom nevnte Caroline Kupka og Isak Børslein tok Elias Lunde-Helseth to gull i A klassen, Martin Fossnes fra Stupklubben Spinn i Tønsberg tok alle tre gullene i C gutter, SIenna Sundfør fra Bergen Stupeklubb tok alle tre gullene i B jenter, mens C jente klassen ble det Synne Boga fra Bergen som tok alle gullene.

 

Plass til en til i VM troppen sier landslagets Roy Terje Nygaard

Elias Lunde-Helseth fra Bærum Stupklubb kom seg over VM junior kravet på 1 meter i A klassen. Kristiansand Stupklubb v/ Arne Tellefsen tok initiativet til og hente inn dommere fra utlandet slik at mesterskapet kunne brukes til uttaksstevnet og det er store muligheter for at Elias blir tildelt en plass på laget. Uttaket blir gjort i nær fremtid.

X