go up

Vellykket samling for juniorlandslaget

Juniorlandslaget var i helgen samlet på Olympiatoppen i Oslo. Utøverne fikk servert et tettpakket program med både utenomsportslige og sportslige aktiviteter.

11 unge utøvere født 2006-2008 deltok på samlingen fra torsdag til søndag, hvor det var fokus på trening, filming av egen svømmeart, utvikle stafett ferdigheter – vekslinger og det å jobbe som et lag. Vi hadde også utenomsportslige aktiviteter, og foredrag med både Markus Lie fra Seniorlandslaget og mentor Robin Dale Oen. 

 

Foredrag og trening med seniorlandslagsutøver Markus Lie

Markus Lie har vært på seniorlandslaget i ti år, og for elleve år siden begynte han sin reise på nettopp OLT på en av sine første juniorlandslagsamlinger. Han hadde to svømmeøkter sammen med juniorlandslaget, og to forberedende økter på land hvor han delte av sin kunnskap. Første økten på fredag var en teknisk økt med fokus på rygg. Her fikk utøverne spesifikke oppgaver og drills på ryggsvømming som Markus liker å bruke for å videreutvikle ryggteknikken sin. 

 

Lørdagens økt var en utviklende trening spesifikt rettet mot kick og kapasitet på beinspark i egen svømmeart. Denne økten gjennomførte Markus selv i vannet med utøverne. 

Det var gøy å pushe seg sammen med de ivrige og talentfulle svømmerne på “min” trening. Det var også gøy å se de angripe hovedserien på en herlig måte, sier Markus Lie. 

 

Markus holdt også et foredrag for utøverne. Her var hensikten å inspirere og motivere utøvere og trenere ved å fortelle om sin reise for å bli en internasjonal svømmer. Hovedpunktene fra foredraget var hvilke momenter og områder han mente krevdes for å ta stegene opp på seniornivå og at han slettes ikke var så god eller tøff i ung alder, men utviklet mange av disse ferdighetene underveis som ungdomssvømmer.

Her delte han sine utdrag og erfaringer fra sin lange svømmekarriere og fremhevet blant annet at det å finne tålmodighet, utholdenhet og balanse i en hektisk og utfordrende hverdag har gjort at han har kunnet holde på så lenge med den idretten han elsker. Han jobber systematisk, og har ikke latt motgang stoppe han. Det er når det har sett mørkest ut etter skader, og uhell hvor han har hatt mest fremgang.

Han har funnet nye måter å trene på når skader har hindret at han kan trene “normalt”. Og gjennom disse erfaringer, og ved å vise sterk vilje til å stå på at han har utviklet seg aller mest de siste årene. Det var veldig inspirerende å høre på for oss trenere også. 

 

X