go up

Tripp Trapp 2 / Oslo

Historisk helg for norsk stup da Tripp Trapp 2 ble arrangert

En sommerlig helg 22. – 23. april var det minst to historiske begivenheter. Oslo Stupklubb stod som arrangør for et stupstevne for første gang. Samtidig var det duket for det aller første stevne uansett idrett i den nye svømmehallen på Manglerud i Oslo.En stolt stupklubb tok i mot 8 norske klubber fra ulike deler av landet.

Kloke valg

Arrangør klubben Oslo Stupklubb hadde til dette Tripp Trapp 2 i Manglerudhallen stevne vært taktisk smarte og hentet inn ekstern hjelp i Vårin fra Bergen for den tekniske gjennomføringen av Divecalc som er programmet stuping bruker på karakterer og resultater. Dette gjorde at stevnet gikk knirkefritt og gav også rom for endringer for våre aller yngste som hadde gjort noen små feil på programmene sine. Idrettsglede står høyest på tripp trapp stevnene.

Innlosjering på Scandic Helsfyr for de tilreisende klubbene. Det var også her bankett middagen ble inntatt. Oslo sørget også for at klubbene enkelt kunne spise lunsj i hallen.

God stuping under Tripp Trapp 2 i Manglerudhallen

Det er herligt og se fra stevne til stevne hvordan utøverne har lagt ned innsats for og nå nye mål. Nye stup, finere stup, høyere stup og bedre nedslag for og holde konkurrentene bak seg eller ta igjen konkurrentene foran seg. Det aller viktigste er idrettsgleden som ble vist i Oslo denne helgen.

E klassen (10 år)
Blant jentene hadde vi en dobbelt vinner i Ninja Melhus Gaarder fra Bærum Stupklubb. Fin stuping og karakterene lå som regel rundt 6 – 7ere på alle stupene.
Hos guttene ble det delt på mellom klubbkompiser fra Kristiansand Stupeklubb. Gullet på svikt øvelsen gikk til Tobias Skoge som stupte godt og jevnt i hele sin konkurranse. På tårnet var det Benjamin Holm Rud som vant, og det man skal legge merke til er også det ene stupet han hadde med nemlig 105C (2 og 1/2 forlengs salto) som er et vanskelig og svært uvanlig stup for en norsk 10 åring og gjøre.

D klassen (11 år)
Signe Aaberg fra Bærum Stupklubb tok begge gullene, med Malin Wold fra Spinn like bak seg på tårnet. På svikt øvelsen var det suveren seier. Signe vant med over 40 poeng til neste utøver, en poengsum som ville gitt henne bronse på svikten i klassen over seg (de har et stup ekstra også). Guttene var delt. På tårnet fikk Oslo en hjemmeseier da Nathan Kaboneza vant tårnet nokså klart foran sine konkurrenter. På svikten var det stolte foreldre som så sin sønn Mathias Haug vinne like foran klubb kamerat Mikkel Rian.

C klassen (12 – 13 år)
For en utøver Oslo har i Linn Andenæs. Hun kunne stått over det siste stupet og allikevel tatt gullet på begge høydene. Poengsummen på svikten er 0.7 fra landslagskravet.
Blant guttene har vi spennende tider foran oss. Der er det kniving til siste stup. På svikten snek Anders Hovland fra Stavanger Stupe Club seg akkurat forbi Tønsbergs Vilhelm Vadem Thorsen. På tårnet flatet Anders ut på 105C (2 1/2 forlengs) og ble henvist til 3. plass. Da var den jevne og gode stupingen til Nicolai Motzfeldt fra Oslomer en god nok.

B klassen (14 – 15 år)
Landslagsstuper Isabella Felde fra Tønsberg er god så god at hun kunne ha stått over de to siste stupene på svikten og allikevel tatt gullet. 5.6 poeng fra EM junior kravet er hun også bare. (TT er ikke et godkjent kvalik stevne). På tårnet var det også klar seier til Isabella.
Guttene var svært jevne på de to første plassene, men det var Svein Krag Hvalbye fra Stavanger Stupe Club som tok med seg begge gullene.

Åpen klasse (16 – )
Oslo trenerne Filip Devor og Ravn Kamfjord byr på seg selv. Mye bra stuping, men også mange komiske øyeblikk man får når man ikke trener så mye. Dobbelt gull til Filip som også June Sundheim fra Pingvin Stupklubb sørget for i damenes åpne klasse. Suverene gull til June som knuser konkurrentene sine.

Synkron øvelsene.
Mixed synkron vunnet av Filip Devor og Maya Sasson fra Oslo.
Synkron 1 vunnet av Solveig Kjellsen og Johan Motzfeldt fra Oslo.
Synkron 2 vunnet av Nicolai Motzfeldt og Edvard Røeggen fra Oslo.

Medalje statistikken Tripp Trapp 2 i Manglerudhallen

 1. Oslo Stupklubb
  11 gull     5 sølv     6 bronse
 2. Bærum Stupklubb
  5 gull     4 sølv     4 bronse
 3. Stavanger Stupe Club
  3 gull     1 sølv     3 bronse
 4. Stupklubben Spinn
  2 gull     6 sølv     1 bronse
 5. Kristiansand Stupeklubb
  2 gull     3 sølv     2 bronse
 6. Pingvin Stupklubb
  2 gull     3 sølv     1 bronse
 7. Bergen Stupeklubb
  0 gull     1 sølv     1 bronse
 8. Klepp Sv & Stupklubb
  0 gull     1 sølv     0 bronse
 9. Trondheim Sv & LV klubb
  0 gull     0 sølv     2 bronse

Oslo Stupklubb

I flere år ar Oslo stupklubb blitt drevet av ildsjeler, men man kan merke at det er en ny driv i Oslo nå. Mye av æren faller på trenerne, men også foreldregruppen som vokser stadigt i hovedstaden. Ved og knytte til seg Filip Julius Devor så har Oslo fått en ressurs ut av en annen verden. Filip har i tillegg knyttet til seg Ravn Kamfjord som har funnet en fin rolle for seg selv som trener for andre utøvere. Det var tydelig og se idrettsgleden til både Filip og Ravn både på bassengkanten og når de selv deltok i den åpne klassen. Vi vet at i tillegg til disse to er det flere trenere som står på uke etter uke. Espen, Thelma, Falk, Maya og Emma.

En fin gjeng foreldre og frivillige har de også fått. Flere av foreldrene deltok nylig på dommerkurs i Stavanger og dugnaden i hallen med rigg og kiosk salg tyder på at mange brikker har falt på plass.

 

 

Tripp Trapp 2


Dugnadsgjengen i Oslo Stupklubb under Tripp Trapp 2

 

 

 

 

 

X