go up

To norske rekorder og et hav av tette dueller

Til tross for at utøverne har konkurrert i flere dager var dag tre på NM langbane i Fredrikstad minst like innholdsrik som de foregående dagene. Tempoet er fortsatt høyt, og det ble satt to nye norske rekorder i dag.

Guttene fra Bergens Svømme Club åpnet dagen med norsk juniorrekord på 4x100m fri på tiden 3.26,19. Den tidligere rekorden på distansen ble satt av Bergens Svømme Club i 2015 og var på 3.28,62.

I tillegg satte Gabriel Steen fra TSLK ny norsk pararekord på 50m rygg i klasse S13. Han svømte på tiden 29,01.

Guttenes rekord på lagstafetten var utrolig sterk og absolutt et høydepunkt på morgenens øvelser. Det er gøy å se stafettene og det at vi også får rekorder gjør det enda mer spennende å følge med. Gabriels rekord er også bra og det blir spennende å se om han forbedrer den i fremtiden, sier landslagssjef Petter Løvberg etter dagens finaler.

Stafettlaget fra Bergens Svømme Club etter ny norsk juniorrekord. Foto: Kim Pedersen/NSF

Spenningen stiger i kampen om kongepokalen

Før NM startet var det spådd kamp om kongepokalen for både menn og kvinner. På herresiden er det foreløpig Henrik Christiansen fra Lambertseter SK som er i spissen og det ser ut som om han tar kongepokalen når NM avsluttes tirsdag.

Hos kvinnene er det straks mer usikkert hvem som tar æren. Silje Slyngstadli fra Bergensvømmerne leder nå på poeng, men Eva Kummen fra Lambertseter SK har fortsatt sin sterkeste øvelse igjen i mesterskapet. 200m bryst kan være avgjørende for om Silje eller Eva stikker av med kongepokalen.

Silje fikk 826 poeng på 50m bryst. Skal Eva få flere poeng enn Silje, må hun vinne 200m bryst og svømme fortere enn tiden hun hadde på Bergen Swim Festival. Her svømte Eva på tiden 2.28,09. Svømmer hun distansen på 2.28,03 og er raskere enn Silje, tar hun kongepokalen. Det blir utrolig spennende, sier Petter Løvberg.

Eva Kummen i kamp om kongepokalen. Foto: Kim Pedersen/NSF

De med de lengste neglene vinner

Dagens heat var preget av neglebitende tette avslutninger, der man fristes til å si at de med lengst negler hadde en fordel. I flere av dagens øvelser var målgangen så tett at tidene måtte vise hvem som var vinneren, da det ikke var å se med det blotte øye.

På kvinnenes 400m fri var Bea Hovde fra Stavanger Svømmeklubb side om side med Hanne Næss fra Bergensvømmerne og Malene Rypestøl fra OI Svømming over hele distansen. Da utøverne traff målstreken, fløy øynene mot resultattavlen, da ingen kunne se hvem som kom først. Bea Hovde vant på tiden 4.20,35 foran Hanne Næss på tiden 4.23,51 og Malene Rypestål på tiden 4.28,34.

200m fri for menn var enda nærmere da Henrik Christiansen fra Lambertseter SK kom i mål på tiden 1.52.37 foran Birk Lee Johansen fra SK Team Sør som svømte på tiden 1.52,55 og Christian Dyrkorn fra Bærumsvømmerne som svømte på tiden 1.53,13.

200m fri for herrer ble neglebitende tett. Foto: Kim Pedersen/NSF

NM avgjøres tirsdag

Tirsdag er siste dag av årets langbane-NM. Det skal deles ut kongepokaler på herre- og damesiden. Mesterskapet kan følges på livetiming.no og via stream på direktesport.no.

X