go up

Teknikk, test og sosialt fokus på Regionssamling

De siste to helgene har det vært regionssamling i våre fire regioner; nord, sør, øst og vest. Samlingene er organisert av Norges Svømmeforbund (NSF) og har som mål å samle juniorsvømmere til inspirasjon, motivasjon og trening. Samtidig er det en mulighet for utøverne å bli matchet med andre lovende utøvere som har høyt prestasjonsnivå. Samlingene skal skape rammene for at svømmerne skal bli inspirert til å satse på svømming på et høyere nivå.

Felles for regionene er at utøverne kommer fra et bredt spekter av klubber, og flere svømmere deltok for første gang. For å skape det beste miljøet for utøverne og deres videre utvikling, deltar også mange klubbtrenere på samlingene.

Teknikk og testing

Til tross for at samlingene fant sted på fire ulike steder, fordelt på to ulike helger, var hovedtemaet det samme – teknikk. Med fokus på flyteknikk, bryst- og flyvendinger fikk utøverne se video og ble veiledet for å utvikle seg videre. Utøverne hadde også beintest og stroke efficiency test.

Trenere og utøvere diskuterte teknikk og vendinger underveis, hvorfor det er viktig, hvilke momenter som påvirker kvaliteten og hurtigheten og hvordan de kan jobbe med dette på trening.

Tilbakemeldingene fra både trenere og utøvere er at det er veldig bra med et målrettet fokus under samlingen og at treningsøktene var gode.

Utfordring til neste samling er å fortsette å utfordre seg selv med dette: kvalitet og nøyaktighet i det tekniske arbeidet i trening. Se muligheter og ta utfordringer som dukker opp.

Sosiale elementer viktige for utvikling

For å lykkes som idrettsutøver, uansett om det er på elite- eller breddenivå, er det viktig å ha det bra med idretten og miljøet man er i. Derfor ble det også brukt tid på å bli kjent med hverandre, og dele historier om miljøet utøverne kommer fra. Ettersom samlingene ble holdt forskjellige steder, var det ulike tilnærminger til hvordan gode sosiale relasjoner ble skapt. I regionen vest, som fant sted i AdO Arena samtidig med juniorlandslagets samling, ble lørdagskvelden brukt til å oppleve Bergen Døds med egne øyne. I region nord var det ingen døds, men utøverne avsluttet stevnet med å hoppe fra 10-meteren på Tromsøbadet. 

Videreutvikling hjemme i klubben

Med ny inspirasjon og læring fra region samling er målet nå at utøverne og deres trenere skal ta innspillene fra samlingen tilbake til klubben og jobbe videre. For å hjelpe til med dette har utøverne blant annet fått videomateriale som hjelper dem å forstå teknikktrening og testresultatene deres.

X